Siemens Energy και TenneT υπογράφουν συμφωνία υπεράκτιας ενέργειας 6GW ύψους 7 δισεκ. ευρώ

Siemens Energy και TenneT υπογράφουν συμφωνία υπεράκτιας ενέργειας 6GW ύψους 7 δισεκ. ευρώ
Οι συνδέσεις δικτύου, που ονομάζονται BalWin3, LanWin2 και LanWin4, θα μεταφέρουν συνολικά 6 GW στην ξηρά χρησιμοποιώντας τεχνολογία μετάδοσης συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC), σύμφωνα με τη δήλωση στο Reuters

Η Siemens Energy κέρδισε συμβόλαια ύψους σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων ευρώ ως μέρος μιας κοινοπραξίας με την ισπανική Dragados Offshore για τη μεταφορά ενέργειας σε αιολικά πάρκα στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία την Πέμπτη 20/4 όπως μεταφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με τη συμφωνία με την ολλανδική εταιρεία ηλεκτρικού δικτύου TenneT, οι εταιρείες θα προμηθεύουν τεχνολογία για τρεις συνδέσεις υπεράκτιων δικτύων στη Βόρεια Θάλασσα, ανέφερε η Siemens Energy σε δήλωση.

Οι συνδέσεις δικτύου, που ονομάζονται BalWin3, LanWin2 και LanWin4, θα μεταφέρουν συνολικά 6 GW στην ξηρά χρησιμοποιώντας τεχνολογία μετάδοσης συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC), σύμφωνα με τη δήλωση.
Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, το ποσό της σύμβασης θα κατανεμηθεί εξίσου μεταξύ της Siemens Energy και της Dragados Offshore.
Η Siemens Energy πρόκειται να κατασκευάσει τα κύρια ηλεκτρικά εξαρτήματα στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, ενώ η Dragados Offshore θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και την εγκατάσταση των πλατφορμών, σκαρφαλωμένα σε ξυλοπόδαρα κοντά στα αιολικά πάρκα.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η TenneT ανέθεσε 11 συμβάσεις συνολικής αξίας 23 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη σύνδεση των αιολικών πάρκων της Βόρειας Θάλασσας στο δίκτυο.
Αυτά πήγαν σε κοινοπραξίες με επικεφαλής την Hitachi Energy (6501.T) και την General Electric.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης