Ενέργεια

Εξαγωγές LNG: Ποιές χώρες ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

Εξαγωγές LNG: Ποιές χώρες ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 63 Bcf LNG στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο, 69,3 Bcf LNG τον Δεκέμβριο και 82,8 Bcf LNG τον Νοέμβριο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τη νεότερη μηνιαία έκθεση LNG του Υπουργείου Ενέργειας που αναμεταδίδει το lngprime, τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 71,7 Bcf LNG στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, 39,5 Bcf στη Γαλλία, 39,3 Bcf στην Ολλανδία, 32,1 Bcf στην Ισπανία και 22,7 Bcf στη Νότια Κορέα. Αυτές οι πέντε χώρες έλαβαν το 63% των συνολικών εξαγωγών LNG των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 63 Bcf LNG στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο, 69,3 Bcf LNG τον Δεκέμβριο και 82,8 Bcf LNG τον Νοέμβριο.

Η Γαλλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Οκτώβριο και τον Σεπτέμβριο, ενώ η Ολλανδία ανέλαβε αυτόν τον ρόλο τον Αύγουστο.Πριν από τον Αύγουστο, η Γαλλία ήταν επίσης ο κορυφαίος προορισμός για πέντε συνεχείς μήνες. Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3%.

Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 326 Bcf LNG τον Φεβρουάριο, αυξημένες κατά 3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και μειωμένες κατά 3,2% από τον προηγούμενο μήνα, δείχνει η έκθεση DOE.

Τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 100 φορτία LNG τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με 102 τον Ιανουάριο και 93 τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την έκθεση.

Το εργοστάσιο Sabine Pass της Cheniere απέστειλε 34 φορτία, ενώ ο τερματικός σταθμός Corpus Christi απέστειλε 18 φορτία τον Φεβρουάριο.Επιπλέον, η Cameron LNG απέστειλε 33 αποστολές, η Cove Point και η Freeport έστειλαν το καθένα έξι αποστολές και το Elba Island έστειλε τρεις αποστολές.Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Freeport LNG ξεκίνησε και πάλι να στέλνει φορτία από το εργοστάσιο εξαγωγής LNG στο Τέξας από το κλείσιμο τον Ιούνιο του 2021.

4.458 φορτία LNG

Επιπλέον, η έκθεση ανέφερε ότι την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2023, οι ΗΠΑ εξήγαγαν 4458 φορτία ή 14.263,3 Bcf σε 44 χώρες.

Η Νότια Κορέα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για το LNG των ΗΠΑ με 509 φορτία, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία με 373 φορτία, το Ηνωμένο Βασίλειο με 339 φορτία, την Ισπανία με 349 φορτία και τη Γαλλία με 321 φορτία. Η Ισπανία πήρε περισσότερα φορτία αλλά λιγότερους όγκους από το Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνουν τα στοιχεία.

Εκτός από αυτές τις πέντε χώρες, η Κίνα, η Ολλανδία, η Ινδία, η Τουρκία και η Βραζιλία βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης