Ενέργεια

Υποχώρησαν κατά 18,6% οι πωλήσεις φυσικού αερίου της Kogas τον Μάρτιο

Υποχώρησαν κατά 18,6% οι πωλήσεις φυσικού αερίου της Kogas τον Μάρτιο
Οι εισαγωγές LNG της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν ελαφρώς από 45,9 εκατομμύρια τόνους το 2021 σε περίπου 46,3 εκατομμύρια τόνους LNG το 2022

Ο γίγαντας εισαγωγής LNG της Νότιας Κορέας Kogas ανέφερε χαμηλότερες πωλήσεις φυσικού αερίου τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η Kogas πούλησε 3,14 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας πτώση 18,6%.

Οι αγορές από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 20,5% από έτος σε έτος σε 1,43 εκατομμύρια τόνους τον Μάρτιο.. Επιπλέον, η Kogas είπε ότι οι πωλήσεις φυσικού αερίου της πόλης μειώθηκαν κατά 17% από έτος σε έτος σε 1,70 εκατομμύρια τόνους, ενώ μειώθηκαν κατά 21,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι εισαγωγές LNG της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν ελαφρώς από 45,9 εκατομμύρια τόνους το 2021 σε περίπου 46,3 εκατομμύρια τόνους LNG το 2022, καθώς το κόστος διπλασιάστηκε από έτος σε έτος, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων.

Οι επιδόσεις το πρώτο δίμηνο του 2023

Κατά τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι εισαγωγές LNG της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν σε 9,87 εκατομμύρια τόνους από 8,47 εκατομμύρια τόνους πέρυσι, δείχνουν τα στοιχεία. Το κόστος αυτών των εισαγωγών αυξήθηκε κατά 37% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τον Ιανουάριο, η Νότια Κορέα εισήγαγε 4,78 εκατομμύρια τόνους LNG και οι περισσότεροι όγκοι προέρχονταν από την Αυστραλία, το Ομάν, τη Μαλαισία και την Ινδονησία, δείχνουν τα στοιχεία.

Αυτό συγκρίνεται με 4,99 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Τον Φεβρουάριο, οι εισαγωγές LNG στη Νότια Κορέα έφτασαν τους 5,08 εκατομμύρια τόνους με τους περισσότερους όγκους να προέρχονται από την Αυστραλία, τη Μαλαισία, το Ομάν και την Ινδονησία. Οι όγκοι αυτοί συγκρίνονται με 3,47 εκατομμύρια τόνους τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης