Ενέργεια

Συνεργασία Jera και Kogas για ενίσχυση των δεσμών LNG - Οι βασικοί άξονες

Συνεργασία Jera και Kogas για ενίσχυση των δεσμών LNG - Οι βασικοί άξονες
Πηγή του θέματος είναι το offshore-energy.biz

Ο ιαπωνικός ενεργειακός κολοσσός JERA υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με τον κρατικό εισαγωγέα και μεταφορέα φυσικού αερίου της Νότιας Κορέας, Korea Gas Corporation (KOGAS) για συνεργασία στον τομέα του LNG.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεννόησης που επιδιώκει να διασφαλίσει τη σταθερότητα των προμηθειών LNG, η JERA και η KOGAS συμφώνησαν να συζητήσουν ευκαιρίες για αμοιβαία συνεργασία στον εν λόγω κλάδο.

Η «πίεση» της Ουκρανίας

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό ενεργειακό περιβάλλον, όπως η μείωση της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον αγωγό, και η αβεβαιότητα σχετικά με τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό αυξάνεται δραστικά», δήλωσαν οι εταιρείες.

Σε απάντηση σε αυτές τις συνθήκες, οι δυο πλευρές επιδιώκουν να ενισχύσουν τη στρατηγική τους σχέση και να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης σχημάτων συνεργασίας όσον αφορά την προσφορά και τη ζήτηση LNG, για να ενισχύσουν τον σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό στην Ιαπωνία και την Κορέα.

Η JERA πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με αγοραστές LNG και άλλες κορυφαίες εταιρείες τόσο εντός όσο και εκτός Ιαπωνίας, όπως η KOGAS, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τις δυνατότητες προμήθειας.

Στο πλαίσιο αυτό, στα τέλη του 2022, η ιαπωνική εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με το Oman LNG για τη μακροπρόθεσμη πώληση και αγορά LNG. Σύμφωνα με τη 10ετή συμφωνία, η JERA θα αγοράζει έως και 12 φορτία (περίπου 0,8 εκατομμύρια τόνους) ετησίως LNG που παράγεται από το έργο Oman LNG ξεκινώντας το 2025.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης