Ενέργεια

Oilprice: Γιατί οι παγκόσμιοι εισαγωγείς προτιμούν το καναδικό πετρέλαιο

Oilprice: Γιατί οι παγκόσμιοι εισαγωγείς προτιμούν το καναδικό πετρέλαιο
Ο Καναδάς επιλέχθηκε ως προτιμώμενος προμηθευτής από το 55% των ερωτηθέντων

«Πέραση» έχει το καναδικό πετρέλαιο για τους παγκόσμιους εισαγωγείς, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που αναμεταδίδει το Oilprice, με την εν λόγω επιλογή να εδράζεται σε δημοκρατικούς και περιβαλλοντικούς λόγους.

Περίπου 24.000 άτομα που ερωτήθηκαν σε 28 χώρες τοποθετούν τον Καναδά στην κορυφή της λίστας των προτιμώμενων προμηθευτών πετρελαίου, επικαλούμενοι τη φήμη και την αξιοπιστία μιας χώρας τόσο μακριά από ζώνες συγκρούσεων ή επικίνδυνους γεωπολιτικούς ελιγμούς.

«Αυτό αντικατοπτρίζει πραγματικά τη φήμη που έχει η χώρα μας σε αυτά τα επίπεδα, καθώς στοιχεία και δεδομένα σε τομείς όπως το περιβάλλον και η κοινωνική διακυβέρνηση κινούνται στον σωστό δρόμο», ανέφερε ο Richard Masson, πρόεδρος του World World Petroleum Council στον Καναδά.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης

Ο Καναδάς επιλέχθηκε ως προτιμώμενος προμηθευτής από το 55% των ερωτηθέντων, ενώ η Νορβηγία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 53%, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ με 52%. Η Μέση Ανατολή ευνοήθηκε από το 40% των ερωτηθέντων, ακολουθούμενη στενά από το Μεξικό, με τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα να βρίσκονται στο κάτω μέρος της κατάταξης, σύμφωνα με την Financial Post.

Συνολικά, το 52% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι τα βραβεία επιλογής των λαών για την προμήθεια πετρελαίου γενικά πηγαίνουν στον Καναδά, τη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες σημειώνει η έκθεση «έχουν ισχυρά αρχεία δημοκρατίας και περιβαλλοντικής ασφάλειας», αντί για τη Ρωσία ή τη Σαουδική Αραβία.

Η γεωπολιτική αστάθεια και μια ενεργειακή κρίση έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγαλύτερη επίγνωση της ενεργειακής προέλευσης, ανέφερε στην έκθεσή της η Ipsos.

Τέλος, πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση, αντιλαμβανόμενοι ότι ο Καναδάς παράγει μόνο περίπου το 4% του παγκόσμιου πετρελαίου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης