Nordex: θα αποφασίσει φέτος για την επαναλειτουργία της μονάδας ανεμογεννητριών στις ΗΠΑ

tags :
Nordex: θα αποφασίσει φέτος για την επαναλειτουργία της μονάδας ανεμογεννητριών στις ΗΠΑ
Προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Nordex θα αποφασίσει φέτος εάν θα επαναλειτουργήσει στο δίκτυο την περιοχή παραγωγής της στο West Branch της Αϊόβα, ελπίζοντας σε αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ μετά την εισαγωγή του νόμου για τον πληθωρισμό .

«Είναι ένα πολύ καλό... εργοστάσιο που, με ελάχιστες κεφαλαιουχικές δαπάνες, μπορεί να ξαναζωντανέψει», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Nordex, Χ. Blanco . «Το ερώτημα για εμάς δεν είναι αν, αλλά πότε».

Ο Blanco είπε ότι ήθελε να δει "πραγματικά σήματα ζήτησης" πριν από την επανεκκίνηση του εργοστασίου - το οποίο ι πέρασε στη Nordex με την εξαγορά της Acciona Wind Power το 2016.

Κόστος επαναλειτουργίας

Το κόστος για την επανεκκίνηση της εγκατάστασης, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα περίπου 1,5 γιγαβάτ, έχει ήδη καλυφθεί στο προγραμματισμένο κεφαλαίο κεφαλαιοποίησης 200 εκατομμυρίων ευρώ
της Nordex για το 2023, είπε ο Blanco.

Η ζήτηση για αιολική και ηλιακή ενέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, αναμένεται να αυξηθεί λόγω της ευνοϊκότερης νομοθεσίας για την καθαρή τεχνολογία με τη μορφή του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ο Blanco έκανε τις δηλώσεις μετά τη δημοσίευση των τελικών ετήσιων αποτελεσμάτων της Nordex και της προοπτικής για το 2023, η οποία προβλέπει πωλήσεις από 5,6 δισεκατομμύρια έως 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ και βασικό περιθώριο κέρδους από -2,0 έως +3,0%.

Οι μετοχές της Nordex, η οποία όπως και οι ανταγωνιστές της έχουν πληγεί από τον υψηλό πληθωρισμό, το κόστος των πρώτων υλών και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποχώρησαν 3,8%.

Η Blanco είπε ότι ο όμιλος σκέφτεται να μεταφέρει προσωρινά κάποια παραγωγή σε «χώρες με το καλύτερο κόστος», προσθέτοντας ότι το παγκόσμιο αποτύπωμα του ομίλου περιλαμβάνει την Ινδία και την Κίνα.
«Θα προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε λίγο αυτόν τον υψηλό πληθωρισμό, παράγοντας λίγο περισσότερο σε άλλες γεωγραφίες που δεν υποφέρουν από αυτόν τον πληθωρισμό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης