Ενέργεια

Saudi Aramco: Συμφωνία για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου συγκροτήματος διύλισης στην Κίνα

Saudi Aramco: Συμφωνία για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου συγκροτήματος διύλισης στην Κίνα
Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους και το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2026

Σε συμφωνίες με Κινέζους εταίρους για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου συγκροτήματος διύλισης στη βορειοανατολική περιοχή του ασιατικού έθνους, ήρθε η Saudi Aramco, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, συμφώνησε με τη North Huajin Chemical και την Panjin Xincheng για την έναρξη κατασκευής του διυλιστηρίου και του πετροχημικού συγκροτήματος στην επαρχία Liaoning, δήλωσε ο Nasser. «Βλέπουμε μια σημαντική ευκαιρία για να οικοδομήσουμε έναν παγκόσμιο, ολοκληρωμένο τομέα στην Κίνα, με ιδιαίτερη έμφαση στην υψηλή μετατροπή υγρών απευθείας σε χημικά ως μέρος των ευρύτερων επιχειρηματικών μας σχεδίων», είπε.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Aramco είπε ότι η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους και το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2026. Η Aramco θα κατέχει το 30%, η Norinco Group το 51% μέσω της θυγατρικής της North Huajin Chemical και η Panjin Xincheng το 19% της κοινοπραξίας.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει διυλιστήριο με δυνατότητα παραγωγής 300.000 βαρελιών την ημέρα και η Aramco θα προμηθεύει έως και 210.000 βαρέλια πρώτης ύλης ημερησίως.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης