Περιβάλλον

ΗΠΑ: Διέρρευσαν εκατομμύρια λίτρα ραδιενεργού νερού από πυρηνικό σταθμό στη Μινεσότα

ΗΠΑ: Διέρρευσαν εκατομμύρια λίτρα ραδιενεργού νερού από πυρηνικό σταθμό στη Μινεσότα
Η Xcel Energy ανέφερε τη διαρροή στις αρχές στα τέλη Νοεμβρίου 2022, αλλά η διαρροή ραδιενεργού νερού δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά 4 μήνες μετά.
Η Xcel Energy δημοσιοποίησε σήμερα 17/3, την διαρροή περισσότερου από 1,5 εκατομμυρίουν λίτρων (400.000 γαλόνια) ραδιενεργού νερού από το πυρηνικό της εργοστάσιο στο Monticello της Μινεσότα 
Η διαρροή σημειώθηκε πριν από μήνες, και η εταιρία επιτάχυνε τις διαδικασίες καθαρισμού, ώστε να μην προκαλέσει πανικό, όπως αναφέρει το Associated Press.

Κίνδυνος για την κοινότητα

«Η Xcel Energy ανέλαβε γρήγορα μέτρα για να περιορίσει τη διαρροή στο εργοστάσιο, η οποία δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια για την τοπική κοινότητα ή το περιβάλλον», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση 
Η Υπηρεσία Ελέγχου Ρύπανσης της Μινεσότα παρακολουθεί τις δραστηριότητες καθαρισμού, είπε η ρυθμιστική αρχή.

«Η συνεχής παρακολούθηση από πάνω από δύο δωδεκάδες επιτόπιες γεωτρήσεις επιβεβαιώνει ότι το νερό που έχει διαρρεύσει περιορίζεται πλήρως επί τόπου και δεν έχει εντοπιστεί πέρα από τις εγκαταστάσεις ή σε οποιοδήποτε τοπικό πόσιμο νερό», ανέφερε η Xcel Energy στη δήλωση.
Xcel_Energy.jpg
Η Xcel Energy ανέφερε τη διαρροή στις αρχές στα τέλη Νοεμβρίου 2022, αλλά η διαρροή ραδιενεργού νερού δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά 4 μήνες μετά.

Η εταιρεία ανέφερε στις πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές ότι υπήρξε διαρροή νερού που περιείχε τρίτιο.
Αλλά τα επίπεδα τριτίου ήταν κάτω από τα ομοσπονδιακά όρια.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πολιτείας της Μινεσότα, οι αρχές περίμεναν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαρροή του Νοεμβρίου πριν δημοσιοποιηθούν για το περιστατικό.
«Τώρα που έχουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πού σημειώθηκε η διαρροή, πόσο απελευθερώθηκε στα υπόγεια ύδατα και ότι τα μολυσμένα υπόγεια ύδατα είχαν μετακινηθεί πέρα από την αρχική τοποθεσία, μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες», είπε ο Michael Rafferty, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ελέγχου Ρύπανσης της Μινεσότα. είπε, όπως μεταδίδει το AP.

Η διαρροή νερού περιορίζεται στην ιδιοκτησία της Xcel Energy και δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η διαρροή προήλθε από έναν σωλήνα μεταξύ δύο κτιρίων, είπε η Xcel Energy όταν ενημέρωσε τις κρατικές αρχές και την ομοσπονδιακή κανονιστική επιτροπή πυρηνικών πυρηνικών στις 22 Νοεμβρίου.
Ερωτηθείσα αυτή την εβδομάδα από το AP γιατί το κοινό δεν ειδοποιήθηκε νωρίτερα, η εταιρεία είπε: «Καταλαβαίνουμε τη σημασία της ταχείας ενημέρωσης των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε εάν μια κατάσταση αποτελεί άμεση απειλή για την υγεία και την ασφάλεια.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρχε τέτοια απειλή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης