Ενέργεια

Prysmian: Άλμα στην κερδοφορία του 2022 κατά 52% στα 1,4 δισ. ευρώ

Prysmian: Άλμα στην κερδοφορία του 2022 κατά 52% στα 1,4 δισ. ευρώ
Οδηγός του κερδοφόρου επιτεύγματος ήταν η ενεργειακή μετάβαση

Η ιταλική Prysmian γνωστοποίησε την εκτίναξη των κερδών της πάνω από 52% το 2022, με την εταιρεία κατασκευής καλωδίων να επωφελείται από την ενεργειακή μετάβαση και την ψηφιοποίηση, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, τα ροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα 1,488 δισ. ευρώ (1,57 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας τις δικές της προβλέψεις για 1,425-1,475 δισ. μάλιστα, το περιθώριο της για ολόκληρο το έτος επί του προσαρμοσμένου EBITDA αυξήθηκε σε 9,3% από 7,7%.

Ο διευθύνων σύμβουλος Valerio Battista δήλωσε ότι ο Όμιλος μπόρεσε να «αδράξει πλήρως» τις ευκαιρίες που προσφέρονται από την ενεργειακή μετάβαση, την ηλεκτροδότηση και την ψηφιοποίηση. «Το θετικό ξεκίνημα του 2023 επιβεβαιώνει την ανταγωνιστική θέση μας και μας δίνει τη δυνατότητα να οραματιζόμαστε για το τρέχον έτος την εδραίωση των επιδόσεων ρεκόρ του 2022».

Τέλος, σημειώνεται ότι σε ότι αφορά το ελληνικό στοιχείο, τον προηγούμενο μήνα έπεσαν οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων από τον ΑΔΜΗΕ, με τη συμβασιοποίηση των καλωδιακών τμημάτων της διασύνδεσης Φολεγάνδρου, Μήλου και Σερίφου

Μεταξύ των υπογραφόντων των σχετικών συμβάσεων ήταν και ο Senior Vice President Projects Business του Ομίλου Prysmian κ. Detlev Waimann.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης