Διεθνή

Διάγγελμα Putin: Η Μόσχα αναστέλλει τη συμμετοχή στη συνθήκη START για τα πυρηνικά

Διάγγελμα Putin: Η Μόσχα αναστέλλει τη συμμετοχή στη συνθήκη START για τα πυρηνικά
Οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις, τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας

Ο Vladimir Putin, ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της Μόσχας στη συνθήκη New START, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2011, περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία και επίσης περιορίζει την ανάπτυξη πυραύλων χερσαίων και υποβρυχίων. «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι η παγκόσμια στρατηγική ισοτιμία μπορεί να παραβιαστεί», πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την ετήσια ομιλία του προς το έθνος κατά την οποία κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι προμήθευσαν όπλα στην Ουκρανία πριν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας πέρυσι.

Οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις, τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας και σημείωσε ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων. «Τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι πόροι στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει», τόνισε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης