Eίσοδος της BP στα offshore αιολικά της Ν. Κορέας - Η κοινοπραξία με την Deep Wind Offshore

Eίσοδος της BP στα offshore αιολικά της Ν. Κορέας - Η κοινοπραξία με την Deep Wind Offshore
Η Νότια Κορέα στοχεύει σχεδόν το 22% της ενέργειάς της να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030

Η BP και η Deep Wind Offshore ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσω κοινοπραξίας στην ανάπτυξη υπεράκτιων ευκαιριών αιολικής ενέργειας στη Νότια Κορέα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας τους, η BP έχει αποκτήσει μερίδιο 55% στο χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων πρώιμου σταδίου της Deep Wind Offshore, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα έργα σε όλη την κορεατική χερσόνησο με δυνητική παραγωγική ικανότητα έως και 6 GW. Μέσω της κοινοπραξίας, η ΒP να εισέρχεται στην αγορά υπεράκτιων αιολικών της Νότιας Κορέας μέσω της υπάρχουσας παρουσίας της Deep Wind Offshore στην περιοχή.

Mάλιστα, η τελευταία περιλαμβάνει μια ομάδα σε τέσσερα γραφεία σε όλη τη χώρα και μια ισχυρή ιστορία στη Νότια Κορέα από το 2006 μέσω του ιδιοκτήτη της Knutsen Group, ο οποίος είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες στα κορεατικά ναυπηγεία στον εν λόγω τομέα. Η ίδια η BP έχει μια ιστορία 40 ετών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δραστηριοτήτων εμπορίας πετρελαίου και LNG και των λιπαντικών Castrol.

Τέλος, η Νότια Κορέα στοχεύει σχεδόν το 22% της ενέργειάς της να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 και αναμένεται να γίνει κορυφαία υπεράκτια αιολική περιοχή, ανέφερε η BP.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης