RWE: Εγκατάσταση πρώτης mega μπαταρίας 117 MW - Δείτε Βίντεο από το μεγάλο project

RWE: Εγκατάσταση πρώτης mega μπαταρίας 117 MW - Δείτε Βίντεο από το μεγάλο project
Η επένδυση ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ - Τι αναφέρει ρεπορτάζ του Recharge

Η εγκατάσταση της πρώτης μεγαμπαταρίας (megabattery) της Γερμανίας έχει ολοκληρωθεί, με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ (δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο). Σε μόλις 14 μήνες, η RWE κατάφερε να κατασκευάσει ένα σύστημα μπαταρίας συνολικής χωρητικότητας 117 ΜW, με το νέο σύστημα να είναι σε θέση να παρέχει την καθορισμένη ισχύ για περίπου μία ώρα.

Συνολικά 420 μπλοκ μπαταριών ιόντων λιθίου έχουν εγκατασταθεί σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της RWE στο Λίγκεν (Κάτω Σαξονία, 49 MWh) και Βέρνη (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, 79 MWh). Μάλιστα, στο πρώτο, η RWE προχώρησε στα εγκαίνια του εργοστασίου, σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο Christian Meyer, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κάτω Σαξονίας.

Ο Roger Miesen, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Generation, δήλωσε: «Με την αυξανόμενη επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Γερμανία χρειάζεται καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης σε βιομηχανική κλίμακα που μπορούν να επιστρατευτούν, όταν ο άνεμος και ο ήλιος είναι ανενεργοί. Με το νέο αυτό project, επαναπροσδιορίζονται τα σημεία αναφοράς.

Αυτό που κάνει το νέο σύστημα αποθήκευσης μπαταριών ξεχωριστό είναι η εικονική του σύνδεση με τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της RWE κατά μήκος του ποταμού Μοζέλα. Ρυθμίζοντας επιλεκτικά τον ρυθμό ροής σε αυτές τις εγκαταστάσεις, η RWE είναι σε θέση να παρέχει πρόσθετη ισχύ ως ενέργεια εξισορρόπησης.

23_37.jpg

Το πρόγραμμα

Το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών έχει ήδη τροφοδοτήσει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία. Η εμπορική λειτουργία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Κατά την υλοποίηση αυτού του έργου, η RWE μπόρεσε να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία ανέλαβε τον αποκλειστικό έλεγχο του σχεδιασμού έργων, της μοντελοποίησης, της ολοκλήρωσης συστήματος και της θέσης σε λειτουργία. Επίσης, οι μπαταρίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα υποδομή δικτύου για να τροφοδοτήσουν ηλεκτρική ενέργεια μέσα και έξω από το δίκτυο.

Η RWE εκμεταλλεύεται ήδη έργα αποθήκευσης 270 MW παγκοσμίως, δυναμικότητα που στοχεύει να αυξήσει στα 3 GW έως το 2030.

Πηγή φωτό: RWE, Recharge

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης