MoU για Neptune Energy και Ørsted στην τροφοδοσία ενεργειακών κόμβων με υπεράκτια αιολική ενέργεια

MoU για Neptune Energy και Ørsted στην τροφοδοσία ενεργειακών κόμβων με υπεράκτια αιολική ενέργεια
Οι ολοκληρωμένοι κόμβοι ενέργειας έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν πολλαπλά ενεργειακά συστήματα

Η Neptune Energy ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ørsted και την Goal7 για να διερευνήσει την τροφοδοσία νέων ολοκληρωμένων κόμβων ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου με υπεράκτια ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αιολική ενέργεια. Οι υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν μια νέα ιδέα, που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.

Οι ολοκληρωμένοι κόμβοι ενέργειας έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν πολλαπλά ενεργειακά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, αποθήκευσης άνθρακα και εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογόνου.

Ο στόχος της συνεργασίας

Το συγκεκριμένο deal θα δώσει την ευκαιρία στις εταιρείες να εξετάσουν τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές από τα έργα υπεράκτιων αιολικών πάρκων του Hornsea της Ørsted για την τροφοδοσία μελλοντικών κόμβων που λειτουργούν στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Goal7 θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και διαχείριση έργου.

Ο διευθυντής της Neptune, Pierre Girard υπογράμμισε ότι: «Η ανάπτυξη ολοκληρωμένων ενεργειακών κόμβων είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής της Neptune να αποθηκεύει περισσότερο άνθρακα από αυτόν που εκπέμπεται από τις δραστηριότητές μας. Η εξασφάλιση των αδειών θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε μελλοντικές προτάσεις για ολοκληρωμένους ενεργειακούς κόμβους στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου».

Το Hornsea 2 πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό στον κόσμο και για την Orsted, η ύπαρξη ενός νέου αγοραστή ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα θα δημιουργήσει «νέες και εναλλακτικές διαδρομές στην αγορά». Η χρήση πράσινης ενέργειας για έγχυση άνθρακα είναι ακόμη καλύτερη, διπλασιάζοντας τις φιλικές προς το κλίμα δυνατότητες της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

«Η απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα στους βιομηχανικούς τομείς και η επιστράτευση ΑΠΕ για να καταστεί εφικτή η βιώσιμη αποθήκευση άνθρακα είναι μείζον θέμα για το Ηνωμένο Βασίλειο, που βαδίζει προς τις χαμηλές εκπομπές CO2 δήλωσε ο Duncan Clark, διευθύνων σύμβουλος της Orsted για τα offshore αιολικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης