Επικαιρότητα

Τι λένε οι ειδικοί για τον σεισμό στην Εύβοια

Τι λένε οι ειδικοί για τον σεισμό στην Εύβοια

Οι ειδικοί παρακολουθούν στενά τη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι όσον αφορά τον σεισμό που σημειώθηκε χθες στις 14.24 στην Εύβοια, μεγέθους 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ, κοντά στα Ψαχνά και με εστιακό βάθος που φτάνει τα 13,2 χιλιόμετρα, σεισμός ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Οπως διευκρίνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, δεν μπορούν ακόμη να γνωρίζουν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Δεν καταλήξαμε αν ήταν ο κύριος σεισμός. Η φύση θα αποφασίσει γι’ αυτό», δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. «Ολα εξελίσσονται ομαλά», εκτίμησε ωστόσο η επιτροπή.

Μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, αν και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έλαβε κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Αλεξίου Ράπανου, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι ΕΜΑΚ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης