Επιχειρήσεις

Προς deal 18,6 δισ ευρώ RWE - Engie για την πράσινη Innogy

tags :
Προς deal 18,6 δισ ευρώ  RWE - Engie για την πράσινη Innogy
Την υποβολή προσφοράς για την Innogy μελετά η γαλλική επιχείρηση Engie
H γαλλική επιχείρηση Engie Α.Ε. εξετάζει  το ενδεχόμενο να υποβάλει προσφορά για την γερμανική μονάδα  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της RWE AG , Innogy SE.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Engie βρίσκεται σε συνομιλίες με συμβούλους και ακόμη δεν έχει λάβει την τελική απόφαση για το αν θα προχωρήσει, ανέφεραν πηγές, οι οποίες επεσήμαναν ότι οι συζητήσεις είναι προκαταρκτικές.
Η Innogy είχε αποτίμηση € 18,6 δις.(19.800.000.000 $) μετά το κλείσιμο των συναλλαγών τη Δευτέρα, και  πριν το Bloomberg αναφερθεί στην πιθανή συμφωνία.
Αντιπρόσωποι της  Engie και της Innogy αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Η RWE επανέλαβε ότι «μπορεί κατ’ αρχήν να πουλήσει μετοχές της Innogy και να μειώσει με αυτόν τον τρόπο το μερίδιό της σε 51%»
Η  RWE κατέχει περίπου το 77% των μετοχών της Innogy μετά τη διάσπαση της εταιρείας τον περασμένο χρόνο.
Η RWE και η αντίπαλός της, EON, οι οποίες ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών στη Γερμανία, έχουν μεταλλαχθεί από την στροφή της καγκελαρίου Angela Merkel προς μια οικονομία που στηρίζεται στην ανανεώσιμη ενέργεια, αντί των πυρηνικών και των ορυκτών καυσίμων.
Οι τιμές ενέργειας χονδρικής έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 40% από το 2011, πράγμα που έχει οδηγήσει σε συνδυασμένες απομειώσεις σχεδόν 30 δισ. ευρώ.
Στην προσπάθεια να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση, οι εταιρίες «έσπασαν» στα δύο:  εκτός του διαχωρισμού της Innogy από την RWE, η EON προχώρησε σε spin off της επιχείρησης ορυκτών καυσίμων Uniper.
Η ανακατάταξη πυροδότησε συζητήσεις για ενοποίηση της βιομηχανίας. Η EON επίσης έχει επίσης εξετάσει την πιθανότητα συγχώνευσης με την Innogy, ανέφεραν πηγές τον Ιανουάριο.
Σε περίπτωση πώλησης της Innogy, «η RWE θα έχει ρευστότητα αλλά καθόλου βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο», σχολίασε πάντως ο Erkan Aycicek, αναλυτής στην Landesbank Baden-Wuerttemberg στη Στουτγάρδη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης