Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία BP, Equinor και Ithaca για την ηλεκτροδότηση πλατφορμών πετρελαίου στη Βορ. Θάλασα

tags :
Συμφωνία BP, Equinor και Ithaca για την ηλεκτροδότηση πλατφορμών πετρελαίου στη Βορ. Θάλασα

Η πλήρης ηλεκτροδότηση των πεδίων θα απαιτούσε περίπου 200 μεγαβάτ ισχύος

 

Οι παραγωγοί της Βόρειας Θάλασσας BP, Equinor και Ithaca Energy υπέγραψαν την Τρίτη συμφωνία για τη μελέτη της ηλεκτροδότησης υπεράκτιων εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου δυτικά της περιοχής Shetland.

Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται σε τρία από τα μεγαλύτερα πεδία της Βόρειας Θάλασσας - το πεδίο Clair που λειτουργεί από την BP και το Rosebank και το Cambo που λειτουργεί από την Equinor, δύο μεγάλες ανακαλύψεις που προορίζονται για ανάπτυξη.

Εκπρόσωποι των τριών εταιρειών υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για να «διερευνήσουν τις επιλογές ηλεκτροδότησης για τις εγκαταστάσει τους, πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Δυτικό Shetland», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση.

Η ηλεκτροδότηση υπεράκτιων πλατφορμών θα σηματοδοτούσε ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων της Βρετανίας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τις επόμενες δεκαετίες.

Όμως, η ηλεκτροδότηση της περιοχής του Δυτικού Shetland είναι περίπλοκη και δαπανηρή λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και της μεγάλης απόστασης των εξέδρων από την ακτή.

Η ηλεκτροδότηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει πρόσβαση σε ενέργεια από την ακτή, πιθανώς με χρήση χερσαίων αιολικών ή από υπεράκτια αιολικά. Η πλήρης ηλεκτροδότηση των πεδίων θα απαιτούσε περίπου 200 μεγαβάτ ισχύος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το μέλλον της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα δέχτηκε πλήγμα αφού η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Rishi Sunak αύξησε έναν απροσδόκητο φόρο στους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξάνοντας τους συνολικούς φόρους που καταβάλλει ο κλάδος στη Βρετανία στο 75%, έναν από τους υψηλότερους συντελεστές στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης