Διεθνή

Στρατιωτικό νόμο κήρυξε ο Putin σε Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia

Στρατιωτικό νόμο κήρυξε ο Putin σε Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia
Μέτρα για την φύλαξη και την προστασία κρίσιμων και σημαντικών υποδομών ζήτησε ο πρόεδρος της Ρωσίας
Την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις τέσσερις νέες προσαρτηθείσες επαρχίες των Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Υπό την αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τόσο στα νότια όσο και στα ανατολικά της Ουκρανίας και υπό τον φόβο χτυπημάτων σε κρίσιμες υποδομές, ο Putin είπε πως όλες οι ρωσικές περιοχές θα πρέπει να επιβάλλουν μέτρα για την φύλαξη και την προστασία κρίσιμων και σημαντικών υποδομών.
Ήδη στις παραμεθόριες επαρχίες έχει εισαχθεί μεσαίο επίπεδο συναγερμού ενώ σε υψηλό συναγερμό μπαίνουν οι περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας.

 
 
«Υπέγραψα ένα διάταγμα για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου σε αυτές τις τέσσερις οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και στην Κρατική Δούμα, η οποία θα ενημερωθεί για την απόφαση», είπε ο Putin κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Βάσει του διατάγματος που υπέγραψε ο Putin, o Ρώσος πρόεδρος πρέπει να ενημερώσει αμέσως το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και τη Δούμα για την εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου.
Επιπλέον, ο Putin έδωσε εντολή να δημιουργηθεί ένα ειδικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Mikhail Mishustin για το συντονισμό των εργασιών για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης