Ενέργεια

Καταγγελία Ρωσίας: Συνελήφθη σαμποτέρ στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream – Προσπάθησαν να τον ανατινάξουν

Καταγγελία Ρωσίας: Συνελήφθη σαμποτέρ στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream – Προσπάθησαν να τον ανατινάξουν
Απετράπη δολιοφθορά στον Turkish Stream... λέει η Ρωσία
Η Ρωσία συνέλαβε σαμποτέρ που προσπάθησε να ανατινάξει τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, σε επιχειρησιακή συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Vladimir Putin είπε ότι το Κίεβο προσπαθούσε να ανατινάξει ένα από τα τμήματα του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream.
Σήμερα μίλησε επίσης για αυτό σε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan.
Η FSB ανέφερε την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στις 22 Σεπτεμβρίου.
 
 

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν άνδρα που γεννήθηκε το 1978, ο οποίος είχε στρατολογηθεί από την SBU στην Ουκρανία.
Ο σαμποτέρ «κουβαλούσε» δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Επίσης βρέθηκε αλληλογραφία με τον Ουκρανό αξιωματούχο, ο οποίος του παρείχε οδηγίες για τη συναρμολόγηση της βόμβας και τις συντεταγμένες του χώρου έκρηξης.

Έρχεται στην Ελλάδα

Το φυσικό αέριο που έρχεται στην Ελλάδα περνάει μέσω του Turkish Stream, χωρίς να διέρχεται από την Ουκρανία, όπως φαίνεται στον ακόλουθο επεξηγηματικό χάρτη του ΔΕΣΦΑ, που απεικονίζει το σύστημα τροφοδοσίας της χώρας με φυσικό αέριο:
Gas_Supply_DESFA_Map.jpg
Δείτε, επίσης, τα στοιχεία κατανομής και κατανάλωσης φυσικού αερίου για το 2021 στο παρακάτω γράφημα του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου:
Infographic_GR_2021.png
Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, ο αγωγός που εφοδιάζει τη χώρα μας με ρωσικό αέριο διέρχεται από την Τουρκία και την Βουλγαρία και καταλήγει στο σημείο εισόδου το οποίο παρέμεινε και το 2021 η κύρια πύλη εισροής φυσικού αερίου στην Ελλάδα (μερίδιο 45,5%). Οι υπόλοιπες ποσότητες καλύφθηκαν από την Ρεβυθούσα (υγροποιημένο φυσικό αέριο, μερίδιο 31,8%), τον αγωγό ΤΑΡ (17,51%) και τον ελληνοτουρκικό αγωγό (5,17%).
Το μεγαλύτερο τμήμα της εγχώριας ζήτησης (68,65%) αντιστοιχεί στην κατανάλωση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ακολουθούν οι οικιακοί καταναλωτές και οι συνδεδεμένες στα δίκτυα διανομής επιχειρήσεις, με ποσοστό 18,77%, καθώς και οι εγχώριες βιομηχανίες, που συνδέονται απευθείας στο σύστημα υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ, με ποσοστό 12,56%.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης