Ενέργεια

Αύξηση των εισαγωγών LNG κατά 39% τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία

Αύξηση των εισαγωγών LNG κατά 39% τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία
Η ζήτηση φυσικού αερίου αυξήθηκε λόγω της υψηλότερης ζήτησης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

εισαγωγές LNG στην Ισπανία αυξήθηκαν 39% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του ισπανικού Διαχειριστή συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, Enagas. Οι εισαγωγές LNG ανήλθαν συνολικά σε περίπου 24,5 TWh τον Σεπτέμβριο.

Συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών από τους αγωγούς της Αλγερίας και τη Γαλλίας, οι εισαγωγές φυσικού αερίου έφτασαν περίπου τις 35,2 TWh τον περασμένο μήνα, από περίπου 36 TWh τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ανέφερε η Enagas στη μηνιαία έκθεσή της.

Η ζήτηση φυσικού αερίου αυξήθηκε λόγω της υψηλότερης ζήτησης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ζήτηση για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε 54,1% στις 15,7 TWh τον Σεπτέμβριο, ενώ η συμβατική ζήτηση μειώθηκε κατά 38% σε 12,4 TWh, δήλωσε ο χειριστής του τερματικού σταθμού LNG.

Το δίκτυο αγωγών της Enagas

Η Enagas εκμεταλλεύεται ένα μεγάλο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και διαθέτει τέσσερα εργοστάσια εισαγωγής LNG στη Βαρκελώνη, την Ουέλβα, την Καρταχένα και τη Χιχόν. Κατέχει επίσης το 50% του εργοστασίου επαναεριοποίησης της BBG στο Μπιλμπάο και το 72,5% του εργοστασίου Sagunto. Οι ισπανικοί τερματικοί σταθμοί επαναεριοποίησης LNG εκφόρτωσαν 27 φορτία τον περασμένο μήνα, οκτώ αποστολές περισσότερες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με την Enagas.

Οι όγκοι από τη Νιγηρία και τη Ρωσία έφτασαν το καθένα περίπου 5,3 TWh. Οι όγκοι της Νιγηρίας αυξήθηκαν από 2,8 TWh τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ενώ η Ρωσία δεν προμήθευσε φορτία LNG στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, δείχνουν τα στοιχεία της Enagas. Άλλες πηγές LNG τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνουν την Αγκόλα, το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο, το Καμερούν, την Αίγυπτο, το Κατάρ και την Ινδονησία, είπε ο Διαχειριστής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης