Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Μεγάλη έκρηξη στην Γέφυρα της Κριμαίας – Πιθανή επίθεση από Ουκρανούς, ανατινάχθηκε φορτηγό

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Μεγάλη έκρηξη στην Γέφυρα της Κριμαίας – Πιθανή επίθεση από Ουκρανούς, ανατινάχθηκε φορτηγό
H Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι ένα φορτηγό ανατινάχθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας

Στις 8 Οκτωβρίου, γύρω στις 6 το πρωί, μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στη Γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει τη Δημοκρατία της Κριμαίας με την ηπειρωτική Ρωσία.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι ένα φορτηγό ανατινάχθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας.
Έκρηξη σε φορτηγό προκάλεσε φωτιά σε επτά δεξαμενές καυσίμων του τρένου.

Δύο σημεία της γέφυρας κατέρρευσαν.
«Στις 6:07 π.μ. σήμερα 8/10/2022, μια έκρηξη σε φορτηγό σημειώθηκε στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας από τη χερσόνησο Ταμάν, η οποία προκάλεσε έκρηξη σε επτά δεξαμενές καυσίμων ενός τρένου που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας»

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι η κίνηση αυτοκινήτων και τρένων στη γέφυρα της Κριμαίας ανεστάλη λόγω της πυρκαγιάς στη δεξαμενή καυσίμων (φωτογραφίες δείχνουν φωτιά στο σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας και ένα εμπορευματικό τρένο με δεξαμενές καυσίμων εκεί).
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Κρατική Ενιαία Επιχείρηση «Crimean Railway», η εμπορευματική αμαξοστοιχία, στην οποία η δεξαμενή πήρε φωτιά, αποσύρθηκε από τη γέφυρα της Κριμαίας.
«Εργασίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τα αίτια του συμβάντος εξακριβώνονται», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Είναι πολύ πιθανό το περιστατικό στη γέφυρα να ήταν αποτέλεσμα επίθεσης από το καθεστώς της Ουκρανίας ή τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ (στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ διαχειρίζεται άμεσα τις στρατιωτικές ενέργειες των δυνάμεων της Ουκρανίας).
Αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση θα σηματοδοτήσει το νέο επίπεδο κλιμάκωσης, το οποίο επιβεβαιώνει την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ και του καθεστώτος - μαριονέτα της Ουκρανίας να επιτεθούν σε ζωτικής σημασίας μη στρατιωτική υποδομή βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Μια τέτοια επίθεση απαιτεί αποφασιστική και ταχεία απάντηση από τη Ρωσία.
Εάν αυτό δεν συμβεί, είναι πιθανό οι συχνές επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας έργων υποδομής στη Ρωσία να γίνουν καθημερινό φαινόμενο στο εγγύς μέλλον.

Περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/645782/megali-ekriksi-stin-gefyra-tis-krimaias-pithani-epithesi-apo-oukranoys-me-tin-voitheia-tou-nato

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης