Ενέργεια

Διατήρηση του «bouclier tarifaire» στη Γαλλία και το 2023 για χαμηλούς λογαριασμούς ρεύματος

Διατήρηση του «bouclier tarifaire» στη Γαλλία και το 2023 για χαμηλούς λογαριασμούς ρεύματος
Mεγάλης κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποίησης θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου

Μια σειρά από βαριά κυβερνητικά ονόματα περιέγραψαν τις προτεραιότητές τους για τον έλεγχο των τιμών της ενέργειας το 2023, με την ελπίδα να δείξουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι «η κυβερνητική παρέμβαση έχει αποδώσει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire, σύμφωνα με το euractiv.

«Η Γαλλία κατέχει μια στρατηγική γεωγραφική θέση για την αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που έρχεται από τις ΗΠΑ στην υπόλοιπη ΕΕ», δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα (14 Σεπτεμβρίου) η πρωθυπουργός της Γαλλίας Élisabeth Borne, υποστηρίζοντας ότι μόνο η «αλληλεγγύη της ΕΕ» και οι καθημερινές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ενέργεια μπορούν να αποτρέψουν μια κρίση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Εάν όλοι αναλάβουν δράση για να περιορίσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση, δεν θα υπάρξουν διακοπές φυσικού αερίου ή ηλεκτρικής ενέργειας αυτόν τον χειμώνα», πρόσθεσε η Μπορν, υποστηρίζοντας ότι μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποίησης θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου για να ενθαρρύνει όλους τους Γάλλους πολίτες να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά 10%.

Η Borne ζήτησε επίσης την αλληλεγγύη της ΕΕ και επανέλαβε την προθυμία της Γαλλίας να αναδιανείμει το υγροποιημένο φυσικό αέριο που μεταφέρεται από τις ΗΠΑ, αφού υποστεί επεξεργασία από τους γαλλικούς πλωτούς τερματικούς σταθμούς.

Η ενεργειακή ασπίδα (“bouclier tarifaire”), η οποία εισήχθη τον Οκτώβριο του 2021, θα μεταφερθεί επίσης στο 2023, αφού θεωρήθηκε ότι το μέτρο θα έληγε στο τέλος του τρέχοντος έτους. Κατά μέσο όρο, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να αυξηθούν κατά 25 ευρώ μηνιαίως το 2023 σε σύγκριση με το 2022 – αντί για τα σκληρά 200 ευρώ, χωρίς την ενεργειακή ασπίδα. Θα γίνει επίσης μεταφορά μετρητών ύψους 100 ή 200 ευρώ στα φτωχότερα νοικοκυριά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης