Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Οι κυρώσεις έπληξαν τις εξαγωγές μαζούτ στην Ασία από τερματικούς σταθμούς από πλοίο σε πλοίο

Ρωσία: Οι κυρώσεις έπληξαν τις εξαγωγές μαζούτ στην Ασία από τερματικούς σταθμούς από πλοίο σε πλοίο

Οι αποστολές μαζούτ από ρωσικά λιμάνια στη Σιγκαπούρη θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τους 350.000 τόνους αυτόν τον μήνα, μετά από καμία αποστολή τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία

 

Υπό την πίεση των δυτικών κυρώσεων, η Ρωσία εξάγει περισσότερο μαζούτ στην Ασία και χρησιμοποιεί μεταφορές από πλοίο σε πλοίο για να διοχετεύσει μεγαλύτερα φορτία για μακρινές αγορές, σύμφωνα με traders και στοιχεία της Refinitiv.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειώσει τις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου από τον Μάρτιο και έχει συμφωνήσει για πλήρη απαγόρευση από τον Φεβρουάριο του 2023.

Τον Αύγουστο, οι εξαγωγές μαζούτ από τη Ρωσία προς την Ολλανδία και την Εσθονία μειώθηκαν στο μηδέν από 365.000 τόνους και 170.000 τόνους, αντίστοιχα, τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Εν τω μεταξύ, οι αποστολές μαζούτ από ρωσικά λιμάνια στη Σιγκαπούρη θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τους 350.000 τόνους αυτόν τον μήνα, μετά από καμία αποστολή τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ οι εξαγωγές για φόρτωση από πλοίο σε πλοίο (STS) από το λιμάνι της Καλαμάτας στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά ένα τέταρτο σε μηνιαία βάση σε σχεδόν 1 εκατομμύριο τόνους.

Τον περασμένο μήνα, πηγές της αγοράς δήλωσαν στο Reuters ότι η ΕΕ θα μπορούσε να απαγορεύσει την εισαγωγή και τη διαμετακόμιση ορισμένου μαζούτ από τη Ρωσία περίπου έξι μήνες πριν από το σχέδιο - από τις 10 Αυγούστου - λόγω του περιεχομένου, το οποίο θα μπορούσε να υποβάλει το προϊόν στον αποκλειστικό τελωνειακό κωδικό 2707 .

Στη Σιγκαπούρη, το μαζούτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο ή να αποθηκευτεί σε υπερδεξαμενόπλοια κατηγορίας VLCC. Οι επιχειρήσεις STS επιτρέπουν τη φόρτωση μεγαλύτερων σκαφών, καθιστώντας τη ναυτιλία στην Ασία φθηνότερη, ανέφεραν οι έμποροι.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ απορρίπτουν το μαζούτ από τη Ρωσία, οι προμήθειες της στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και σε ορισμένα αφρικανικά κράτη, αυξάνονται.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, υπερδιπλασίασε την ποσότητα ρωσικού μαζούτ που εισήγαγε το δεύτερο τρίμηνο για να τροφοδοτήσει τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για μια καλοκαιρινή άνοδο του κλιματισμού και να απελευθερώσει το δικό της αργό για εξαγωγή.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης