Καινοτόμο ηλιακό έργο από την BayWa r.e στη Γαλλία με «υλικά» υδρογόνο και αποθήκευση

Καινοτόμο ηλιακό έργο από την BayWa r.e στη Γαλλία με «υλικά» υδρογόνο και αποθήκευση
Η Lhyfe θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη μιας πράσινης μονάδας παραγωγής υδρογόνου που θα τροφοδοτείται από το φωτοβολταϊκό.

Η BayWa r.e. έχει επιλεγεί από την Communauté de Communes Haute-Saintonge, μια δημοτική περιφέρεια που δεσμεύεται για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο έργο ενεργειακής μετάβασης στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Αυτό το εμβληματικό έργο θα συνδυάσει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας με ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών και τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας.

Η παραγωγή πράσινου υδρογόνου θα είναι επίσης μέρος του έργου, το οποίο θα υιοθετήσει έτσι μια ολιστική προσέγγιση στην τοπική ενεργειακή μετάβαση και θα βοηθήσει την περιοχή να μειώσει τις εκπομπές της.

Τοπική κατανομή πράσινου υδρογόνου

Η BayWa r.e. θα οδηγήσει την ανάπτυξη της επίγειας φωτοβολταϊκής μονάδας ισχύος 40 MW με ετήσια παραγωγή 52 GWh και την εφαρμογή συστήματος αποθήκευσης ενέργειας. Η Lhyfe θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη μιας πράσινης μονάδας παραγωγής υδρογόνου που θα τροφοδοτείται από το φωτοβολταϊκό.

Αυτό θα επιτρέψει στο σύστημα να ενσωματωθεί βέλτιστα στο δίκτυο συλλαμβάνοντας την υπερβολική ηλιακή παραγωγή και αξιοποιώντας αποτελεσματικά την ηλεκτρική υποδομή. Επιπλέον, θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της παροχής ρεύματος, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής φορτίου το χειμώνα.

«Η BayWa r.e. θέλει αυτό το έργο να γίνει η ναυαρχίδα για την καινοτομία στη Γαλλία, επιδεικνύοντας τα οφέλη του συνδυασμού των μέσων ευελιξίας και της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θέλουμε να δείξουμε την τεχνική σκοπιμότητα του έργου, αλλά και την οικονομική του σημασία, όσον αφορά όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες», εξηγεί ο Mathieu Bordeleau, Διευθυντής Καινοτομίας της BayWa r.e. στη Γαλλία.

«Αυτό το έργο θα αποτελέσει πρότυπο για τις περιοχές που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση, ειδικά ως επενδυτική ευκαιρία για τους τοπικούς ενδιαφερόμενους», σχολιάζει η Céline Tran, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης