Ενέργεια

Συμφωνία για υδρογόνο υπογράφουν Σολτς και Τριντό - Στην ατζέντα και το LNG

Συμφωνία για υδρογόνο υπογράφουν Σολτς και Τριντό - Στην ατζέντα και το LNG

 Στο επίκεντρο η συνεργασία για μελλοντικές τεχνολογίες

 

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα υπογράψει συμφωνία για τη δημιουργία αλυσίδων εφοδιασμού υδρογόνου με τον Καναδά κατά τη διήμερη επίσκεψής του στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς το Βερολίνο επιταχύνει την πράσινη μετάβασή του για να μειώσει την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο προμήθειες.

Με φόβους ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κλείσει εντελώς τις ήδη πολύ μειωμένες ροές φυσικού αερίου ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ο Σολτς θα συζητήσει επίσης τις προοπτικές για τις παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου του Καναδά (LNG) στη Γερμανία, δήλωσαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι αυτό δεν θα προσφέρει λύση για τον φετινό χειμώνα, όταν η Γερμανία αντιμετωπίζει πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου, ούτε τον επόμενο, καθώς η υποδομή δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί.

Μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και με μια μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία, ο Scholz πηγαίνει στον Καναδά την Κυριακή το απόγευμα στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στη χώρα, με ένα γεμάτο δρομολόγιο που τον οδηγεί στο Μόντρεαλ, το Τορόντο και τη μικρή, απομακρυσμένη πόλη Stephenville στο ανατολικό νησί της Νέας Γης.

Ενώ ο Σολτς ελπίζει να εμβαθύνει την οικονομική συνεργασία με τον Καναδά, και ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι μεταξύ άλλων θεμάτων υπό συζήτηση.

Στην κορυφή της ατζέντας είναι μια συμφωνία για το υδρογόνο που θα υπογράψει η καγκελάριος με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Στέφενβιλ, όπου υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου που θα χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια για την παραγωγή του καυσίμου για εξαγωγή, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

«Η ενέργεια από τον Καναδά αντιπροσωπεύει περισσότερο μια μεσαία λύση», είπε ένας από τους αξιωματούχους.

Συνεργασία στον ενεργειακό τομέα

Η επιχειρηματική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει στελέχη από τους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, των χημικών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ναυτιλίας και της εξόρυξης, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Herbert Diess θα είναι μεταξύ εκείνων που θα ταξιδέψουν, ανέφεραν στο Reuters άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι συνομιλίες τη Δευτέρα θα επικεντρωθούν στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και ο Scholz θα επισκεφθεί επίσης το Institute for Learning Algorithms για να μάθει περισσότερα για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ξεχωριστά, η καγκελάριος πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους των καναδικών συνταξιοδοτικών ταμείων για να συζητήσουν πιθανές επενδύσεις στη Γερμανία που συνδέονται με την πράσινη μετάβασή της, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Την Τρίτη ο Scholz θα εκφωνήσει ομιλία στο συνέδριο γερμανοκαναδικής οικονομίας στο Τορόντο, μια συγκέντρωση επικεντρωμένη στην ενεργειακή ασφάλεια, τις μελλοντικές τεχνολογίες και την αυτοματοποίηση, προτού η αντιπροσωπεία κατευθυνθεί στο Stephenville και επιστρέψει στη Γερμανία τη νύχτα.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν την τελευταία φορά που Γερμανός καγκελάριος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Καναδά χωρίς να σταματήσει αλλού, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτού του ταξιδιού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης