Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Nord Stream 1: Προς αύξηση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία

Nord Stream 1: Προς αύξηση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία

Τι δείχνουν τα στοιχεία στον κόμβο Lubmin στις 21 Ιουλίου

 

Σχετικά Άρθρα
Το σημείο εισόδου φυσικού αερίου του Lubmin, όπου ο Nord Stream 1 φτάνει στη Γερμανία, παρουσιάζει αύξηση των υποψηφιοτήτων από τις 21 Ιουλίου 0600 CET, όταν τελειώνουν οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό που ανήκει στην Gazprom, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο χειριστής του δικτύου Gascade.

Στο σημείο Lubmin II, οι υποψηφιότητες παρουσιάζουν αύξηση στις 787.088 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h) για τις 0600-0700 CET και 0700-0800 CET. Οι υποψηφιότητες θα αυξηθούν περαιτέρω στα 12,163 εκατομμύρια kwh/h στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ροές αναμένεται να επαναληφθούν μέσω του αγωγού αύριο το πρωί, ο οποίος είναι εκτός σύνδεσης από τις 11 Ιουλίου λόγω προγραμματισμένης συντήρησης.


Τροφοδοσία

"Οι υποψηφιότητες για παράδοση στις 21 Ιουλίου έχουν γίνει κατά μήκος των αγωγών NEL και OPAL, οι οποίοι τροφοδοτούνται από τη NordStream1. Ένας βασικός δείκτης – που δεν είναι πλήρης απόδειξη – ότι η Gazprom θα συνεχίσει τις ροές στον βασικό σωλήνα το πρωί της Πέμπτης. " ανέφερε στο Twitter ο αναλυτής του ICIS Tom Marzec-Manser.

Υπήρχαν ανησυχίες ότι η Ρωσία θα επεκτείνει τη συντήρηση, με την Ιταλία και τη Γερμανία να προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα από τη Μόσχα για να συνεχίσει να στέλνει λιγότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε αργά την Τετάρτη η χωρητικότητα του αγωγού, ο οποίος μειώθηκε στο 40% πριν από τη συντήρηση, θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω λόγω της αργής προόδου στην εξυπηρέτηση του εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές σε ποιά κατάσταση θα επιστρέψει η τουρμπίνα (στρόβιλος) του αγωγού Nord Stream 1, μετά την επισκευή της στον Καναδά

Ο ίδιος είπε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος ο εξοπλισμός να τεθεί εκτός λειτουργίας και ο αγωγός Nord Stream1 να σταματήσει μετά την επιστροφή του από τον Καναδά.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης