Διεθνή

Βρετανία, Πρόταση μομφής: Ανάσα ανακούφισης για Johnson, οι 211 ψήφοι υπέρ του - Τον καταψήφισαν 148

Βρετανία, Πρόταση μομφής: Ανάσα ανακούφισης για Johnson, οι 211 ψήφοι υπέρ του - Τον καταψήφισαν 148
Eπέζησε αλλά όχι αλώβητος ο Βρετανός πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Επέζησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson της πρότασης μομφής που κατατέθηκε σε βάρος του, με 211 ψήφους υπέρ του και 148 να τον καταψηφίζουν.
Tι δείχνουν τα αποτελέσματα;
1. Ότι πάνω απ' το 41% των βουλευτών των Τόρις ψήφισαν κατά του Johnson και,
2. Πως ο Βρετανός πρωθυπουργός παίρνει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης αφού το σκάνδαλο Partygate εν μέσω περιοριστικών μέτρων για την πανδημία  δεν του κάνουν έξωση από την Downing Streetι και απ' τον πρωθυπουργικό θώκο,.
Υπενθυμίζεται πως για να περάσει η πρόταση μομφής απαιτούνταν 180 ψήφοι.

Oι πρώτες δηλώσεις του Johnson

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας B. Johnson δήλωσε ότι η νίκη του ήταν «πειστική» και «αποφασιστική» και θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει προς τα εμπρός, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ένα πειστικό, αποφασιστικό αποτέλεσμα και αυτό που σημαίνει είναι ότι ως κυβέρνηση μπορούμε να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε σε πράγματα που ενδιαφέρουν πραγματικά τους ανθρώπους», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο Johnson εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους βουλευτές των Συντηρητικών που τον στήριξαν και τόνισε ότι τώρα το κόμμα του θα πρέπει να ενωθεί ώστε «να αφήσουμε πίσω μας αυτά στα οποία επικεντρώνονταν τα Μέσα Ενημέρωσης». «Μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την οικονομία», τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης