Ενέργεια

Ιberdrola: Αύξηση - φωτιά στην τιμή του φυσικού αερίου - 140% πάνω για τους οικιακούς καταναλωτές από 1/7

Ιberdrola: Αύξηση - φωτιά στην τιμή του φυσικού αερίου - 140% πάνω για τους οικιακούς καταναλωτές από 1/7

Σε μείωση του παγίου προχωρεί η ισπανική εταιρεία

 Σε αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θέρμανσης προς οικιακούς καταναλωτές κατά 140% προχώρησε η ισπανική εταιρεία Iberdrola,καθώς επιδιώκει να μετακυλίσει την μεγάλη αύξηση του κόστους ενέργειας που καταγράφεται παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ισπανίας σε επιστολή της προς τους πελάτες της αναφέρει ότι η εκτιμώμενη ετήσια τιμή του φυσικού αερίου ανά κιλοβατώρα αναμένεται να αυξηθεί από την 1η Ιουλίου στα 0,183 ευρώ προ φόρων, από 0,071 ευρώ που ήταν προηγουμένως.
Παράλληλα, η πάγια χρέωση που καταβάλλουν χωριστά οι πελάτες θα μειωθεί από τα 6,08 ευρώ ανά μήνα στα 5,75 ευρώ.

Έτσι, η συνολική αύξηση στην τιμή που θα καταβάλουν από τον επόμενο μήνα οι καταναλωτές θα είναι της τάξης του 140%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με την επιστολή, αυτή θα είναι η τιμή του φυσικού αερίου θέρμανσης με βάση τις τρέχουσες συνθήκες και στον υπολογισμό της δεν λαμβάνονται υπόψη τυχόν διακυμάνσεις που θα προκύψουν στη χονδρική αγορά τους επόμενους 12 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως να προκύψει και περαιτέρω αύξηση.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας επεξεργάζεται σχέδιο για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
. Ωστόσο, το σχέδιο της κυβέρνησης δεν προβλέπει ανώτατο όριο για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι πελάτες λιανικής, παρότι μεγάλο μέρος των ισπανικών νοικοκυριών χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για θέρμανση και ζεστό νερό.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης