Καλιφόρνια: Δυναμικό «μπάσιμο» στην πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια - Ο σχεδιασμός

Καλιφόρνια: Δυναμικό «μπάσιμο» στην πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια - Ο σχεδιασμός
Η πολιτεία των ΗΠΑ αναθεωρεί συνεχώς επί βελτίω τα ενεργειακά της σχέδια

H πολιτεία της Καλιφόρνια έχει θέσει έναν στόχο για τα πλωτά υπεράκτια συνολικής ισχύος 3 GW έως το 2030, σύμφωνα με το renews. Mάλιστα, η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια πιστεύει ότι, εκτός από τον στόχο για το τέλος της δεκαετίας, η πολιτεία μπορεί να παραδώσει έως και 15 GW έως το 2045 και πιθανώς 20 GW έως το 2050.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Offshore Wind California, Adam Stern υπογράμμισε ότι: «Οι φιλόδοξοι στόχοι πολλών γιγαβάτ που έθεσε η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια είναι πολύ ενθαρρυντικά νέα και σημαντικό ορόσημο για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία του Golden State».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στόχοι ευθυγραμμίζουν το κράτος με τις τομεακές φιλοδοξίες της κυβέρνησης Biden. «Αυτοί οι στόχοι φανερώνουν την σοβαρότητα με την οποία η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει την πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια. Αντιλαμβάνεται τα σημαντικά οφέλη για τις θέσεις εργασίας, το κλίμα και την καθαρή ενέργεια από την υπεύθυνη ανάπτυξη αυτής της αξιοσημείωτης ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Επιτρόπους και το προσωπικό της CEC για το έργο τους στην προετοιμασία αυτού του σχεδίου έκθεσης. Κοιτάζοντας το μέλλον, δεσμευόμαστε να συνεργαζόμαστε με την CEC και άλλες κρατικές υπηρεσίες για να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τον οδικό χάρτη του AB 525 και να παρέχουμε τις καλύτερες γνώσεις και δεδομένα στον κλάδο και να κάνουμε την Καλιφόρνια ηγέτη στην πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης