Διεθνή

Λευκός Οίκος: Οι νέες κυρώσεις θα προβλέπουν απαγόρευση όλων των νέων επενδύσεων στη Ρωσία

Λευκός Οίκος: Οι νέες κυρώσεις θα προβλέπουν απαγόρευση όλων των νέων επενδύσεων στη Ρωσία
Οι φρικαλέοτητες στη Bucha μπορεί να είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki
Tη θέση πως οι νέες κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ μετά τη σφαγή στη Bucha θα προβλέπουν την απαγόρευση όλων των νέων επενδύσεων στη Ρωσία διατύπωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki, τη στιγμή που σε αντίστοιχες κυρώσεις θα προχωρήσει τόσο η ΕΕ όσο και η G7.
Μάλιστα η Psaki υποστήριξε πως οι προϋπάρχουσες κυρώσεις σε βάρος ρωσικών τραπεζών και κρατικών επιχειρήσεων θα γίνουν αυστηρότερες, ενώ περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους θα υποστούν τιμωρητικά μέτρα.
«Τα μέτρα αυτά θα φθείρουν εργαλεία κλειδιά της κρατικής εξουσίας της Ρωσίας,
 
 

θα καταφέρουν οξύ και άμεσο οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία και θα καταστήσουν υπεύθυνα τα μέλη της ρωσικής κλεπτοκρατίας η οποία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τον πόλεμο του Putin» τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως στο στόχαστρο των νέων κυρώσεων θα βρεθεί και πάλι η Alfa Bank, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας.

Κορυφή του παγόβουνου η Bucha

Αναφερόμενη στα όσα συνέβησαν στην πόλη Bucha της Ουκρανίας, η Psaki σημείωσε ότι μπορεί να είναι απλά «η κορυφή του παγόβουνου» στον επιθετικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία.
«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πιθανόν διέπραξαν επίσης φρικαλεότητες σε τμήματα της Ουκρανίας που δεν είναι προσβάσιμα αυτή τη στιγμή.
Αυτό που προβλέπαμε δυστυχώς έγινε και πιθανόν έχουμε δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου (...).
Δεν έχουμε πρόσβαση σε έκταση της χώρας όπου (οι ρώσοι στρατιωτικοί) πιθανόν διέπραξαν επίσης φρικαλεότητες» υποστήριξε η Psaki, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό πως η «πρόθεση» του Putin ήταν να διαπραχθούν ωμότητες στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης