Musk: H Ισπανία να φτιάξει ηλιακό πάρκο να τροφοδοτεί την Ευρώπη - Sanchez: Έλα να επενδύσεις

Musk: H Ισπανία να φτιάξει ηλιακό πάρκο να τροφοδοτεί την Ευρώπη - Sanchez: Έλα να επενδύσεις
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν το 45% της παραγωγής τον Μάρτιο

 Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez υπερασπίστηκε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησής του και προκάλεσε τον Elon Musk να επενδύσει τα χρήματά του την Τρίτη, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι η Ισπανία πρέπει να κατασκευάσει μια τεράστια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας.

"Η Ισπανία πρέπει να κατασκευάσει μια τεράστια ηλιακή συστοιχία. Θα μπορούσε να τροφοδοτήσει όλη την Ευρώπη", έγραψε ο ιδρυτής της Tesla σε tweet στους 80,5 εκατομμύρια ακολούθους του τη Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters. Ο Musk έχει καθαρή περιουσία περίπου 219 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes,
Ο Sanchez απάντησε με τον ίδιο τρόπο, διαφημίζοντας τα σχέδια της χώρας του για μετάβαση προς ένα πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο ενεργειακό σύστημα και καλώντας τον Musk να συμμετάσχει σε αυτό. "Η ώρα είναι τώρα. Ας το κάνουμε σωστά. Ελάτε να δείτε. Καλωσορίζουμε τους επενδυτές στην Ισπανία", έγραψε στο Twitter.

Παραγωγή

Η Ισπανία στοχεύει να λαμβάνει το 67% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2026.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον εθνικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Red Electrica οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν το 45% της παραγωγής τον Μάρτιο, με τα ηλιακά φωτοβολταϊκά να συμβάλλουν περίπου στο 6,4%.

Ως μέρος του σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης του COVID-19, η Ισπανία θα διαθέσει περίπου 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινο υδρογόνο και αποθήκευση ενέργειας έως το 2023 και στοχεύει να προσελκύσει άλλα 9,45 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτική χρηματοδότηση.

Ο πρώην υπουργός Επιστημών Pedro Duque, αεροναυπηγός και μηχανικός που ήταν αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας πριν αναλάβει την υπουργική του θέση, απάντησε επίσης στο tweet του Musk, προκαλώντας τον να κάνει την ιδέα του πραγματικότητα.

"Καλωσορίζουμε τις επενδύσεις στην Ισπανία για να ενισχύσουμε την ήδη μεγάλη μας παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όλο το νομικό μας πλαίσιο είναι προετοιμασμένο γι' αυτό. Γνωρίζετε επενδυτές;"

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης