Διεθνή

Νέος γύρος κυρώσεων από ΕΕ, Μ. Βρετανία σε Ρωσία μετά την Bucha

Νέος γύρος κυρώσεων από ΕΕ, Μ. Βρετανία σε Ρωσία μετά την Bucha
Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως οι νέες κυρώσεις θα πρέπει να στοχοποιούν τον άνθρακα και το πετρέλαιο
Νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία αναμένεται να πυροδοτήσουν οι φρικαλεότητες στην πόλη Bucha της Ουκρανίας. Αν και η Μόσχα υποστηρίζει πως η σφαγή των αμάχων στη Bucha αποτελεί προβοκάτσια των ΗΠΑ για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεγάλη Βρετανία στοχοποιούν τη Ρωσία, με δεδομένο ότι η πόλη ήταν υπό ρωσικό έλεγχο.
Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη στη Bucha απαιτεί νέο γύρο κυρώσεων που θα πρέπει να βάζουν στο στόχαστρο άνθρακα και πετρέλαιο. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell, ο οποίος προανήγγειλε νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά την Ουκρανία και θα προχωρήσει επειγόντως σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζητά και η Μεγάλη Βρετανία, με τη υπουργό Εξωτερικών, Liz Truss, να επισημαίνει ότι μια σκληρή προσέγγιση της Ρωσίας είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης