Ενέργεια

Φον ντερ Λάιεν: Το LNG των ΗΠΑ θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο

Φον ντερ Λάιεν: Το LNG των ΗΠΑ θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο
Οι δύο πλευρές να επιδιώκουν να αυξήσουν τις παραδόσεις στα 50 bcm ετησίως με την πάροδο του χρόνου
Σχετικά Άρθρα

Η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσουν επιπλέον υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στην ΕΕ είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της μείωσης της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

"Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτή την εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να απαλλαγούμε από αυτήν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω... πρόσθετων προμηθειών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων LNG", δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Εμείς ως Ευρωπαίοι θέλουμε να διαφοροποιηθούμε μακριά από τη Ρωσία προς προμηθευτές που εμπιστευόμαστε, που είναι φίλοι μας, που είναι αξιόπιστοι», είπε.

Ως εκ τούτου, η δέσμευση των ΗΠΑ να παράσχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλέον τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG φέτος είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, διότι αυτό θα αντικαταστήσει την προμήθεια LNG που λαμβάνουμε αυτή τη στιγμή από τη Ρωσία».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλέον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) LNG φέτος, με τις δύο πλευρές να επιδιώκουν να αυξήσουν τις παραδόσεις στα 50 bcm ετησίως με την πάροδο του χρόνου.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη θα εξασφαλίσουν σταθερή ζήτηση και προσφορά για επιπλέον τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG ΗΠΑ μέχρι το 2030», είπε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι αυτό θα αντικαταστήσει το ένα τρίτο των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου στην ΕΕ σήμερα.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τις προμήθειες μας όχι μόνο για τον επόμενο χειμώνα αλλά και για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε. «Η συνεργασία μας στοχεύει να μας στηρίξει σε αυτόν τον πόλεμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης