Τελευταία Νέα
Ενέργεια

LNG Prime: Στα 22 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

LNG Prime: Στα 22 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ
Η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 79 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα
Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαΐου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Με βάση το LNG Prime, η υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της ότι 22 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 2 και 8 Μαΐου, δηλαδή ένα φορτίο περισσότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρέχονται από το Bloomberg Finance, η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 79 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Αυξάνονται οι παραδόσεις φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% (0,1 Bcf/d) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 12,3 Bcf/d, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα μειώθηκαν κατά 9,5% (0,8 Bcf/d) σε 7,7 Bcf/d, ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας αυξήθηκαν κατά 37,4% (0,9 Bcf/d) σε 3,3 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εκτός της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες στα 1,2 Bcf/d.

Αναλυτικά

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε εννέα φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας έστειλε τέσσερα φορτία κατά τη διάρκεια της εν λόγω εβδομάδας.

Η εγκατάσταση Calcasieu Pass της Venture Global LNG και ο τερματικός σταθμός Freeport LNG απέστειλαν από τρία φορτία, ενώ ο τερματικός σταθμός Cameron LNG της Sempra Infrastructure απέστειλε δύο φορτία κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ταυτόχρονα, το Elba Island απέστειλε ένα φορτίο LNG ενώ η εγκατάσταση Cove Point δεν απέστειλε κανένα φορτίο.

Η Freeport LNG, νότια του Χιούστον του Τέξας, δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα λειτουργήσει μόνο με το τρίτο τρένο μέχρι «κάποια στιγμή τον Μάιο», όταν αναμένεται να επαναφέρει σε λειτουργία το πρώτο και το δεύτερο τρένο.

Σύμφωνα με αναφορές, η τρίτη αμαξοστοιχία LNG τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 9 Απριλίου και στις 23 Απριλίου επίσης.

Henry Hub up

Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub αυξήθηκε κατά 38 σεντς από 1,63 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την περασμένη Τετάρτη σε 2,01 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι η τιμή του συμβολαίου Ιουνίου 2024 του NYMEX αυξήθηκε κατά 25,5 σεντς, από 1,932 δολάρια/MMBtu την περασμένη Τετάρτη σε 2,187 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η τιμή της 12μηνης λωρίδας με μέσο όρο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Ιουνίου 2024 έως Μαΐου 2025 αυξήθηκε κατά 8,7 σεντς στα 2,967 δολάρια/MMBtu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης