Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 2% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P, άνοδος 287 μονάδων για τον Dow

tags :
Wall Street: Κέρδη 2% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P, άνοδος 287 μονάδων για τον Dow

 Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,09%

 

Κέρδη στη Wall Street την Παρασκευή μετά από ένα τριήμερο ράλι με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος σε περισσότερο από ένα χρόνο.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 273 μονάδων, ή 0,79% στις 34,754 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,17% στις 4,463 μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,09% στις 559,78 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,05% στις 13,893 μονάδες.

Οι μετοχές κατέγραψαν μια τεράστια τριήμερη άνοδο με τον S&P 500 να έχει την καλύτερη εβδομάδα του από τον Νοέμβριο του 2020. Ο δείκτης σημειώνει άνοδο περισσότερο από 5% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί περισσότερο από 7 % αυτή την εβδομάδα και οδεύει προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο του 2021.

Εν τω μεταξύ, ο Dow ανεβαίνει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Έχει αυξηθεί 5% για την εβδομάδα και καταγράφει το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Νοέμβριο του 2020.
Οι επενδυτές συνέχισαν επίσης να αφομοιώνουν τις ειδήσεις από την Federal Reserve νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς και την αύξηση των κρουσμάτων Covid στην Ευρώπη που προέρχεται από μια αναδυόμενη υπομεταβλητή και τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησε με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο Σι είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα έχουν υποχρέωση να προωθήσουν την ειρήνη.
Η Ρωσία έχει υποβάλει αιτήματα για στρατιωτική ή οικονομική βοήθεια από την Κίνα και η επικοινωνία θεωρήθηκε κρίσιμη δοκιμασία για το εάν ο Μπάιντεν μπορεί να πείσει την Κίνα να παραμείνει στο περιθώριο της σύγκρουσης.

Η Ρωσία φέρεται να πραγματοποίησε την Πέμπτη μια πληρωμή ομολόγων 117 εκατομμυρίων δολαρίων σε δολάρια, αποφεύγοντας μια ιστορική χρεοκοπία σε ξένο νόμισμα. Το Bloomberg ανέφερε την Παρασκευή ότι τα γραφεία συμψηφισμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν επεξεργαστεί την πληρωμή.

Την Παρασκευή, οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν την αγορά υψηλότερα. Η Salesforce και η Apple ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον Dow, σημειώνοντας άνοδο 2% και 1%, αντίστοιχα. Η Nvidia ενισχύθηκε πάνω από 5%, το Twitter σημείωσε άνοδο 3,9% και η Paycom και η Fortinet κέρδισαν 3%.
Οι μετοχές της Moderna σημείωσαν άνοδο 4,4% καθώς η εταιρεία αναζητά την έγκριση του FDA για ένα δεύτερο ενισχυτικό εμβόλιο Covid-19 για ενήλικες 18 ετών και άνω.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης