Διεθνή

Νέο μήνυμα Stoltenberg σε Putin: Σταμάτα αυτόν τον πόλεμο

Νέο μήνυμα Stoltenberg σε Putin: Σταμάτα αυτόν τον πόλεμο
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι ο Putin υποτίμησε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των ουκρανικών δυνάμεων
Νέο μήνυμα προς τη Ρωσία για τερματισμό του πολέμου και έναρξη των διαπραγματεύσεων απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ενώ λίγη ώρα ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, είχε διαμηνύσει ότι θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του και θα συνεχίσει να τις εκπληρώνει.

«Οι ημέρες που έρχονται είναι πιθανό να είναι χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, περισσότερα δεινά και περισσότερες καταστροφές» δήλωσε ο Stoltenberg, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη και δυνάμεις στην Ουκρανία και τονίζοντας ότι οι ρωσικές επιθέσεις γίνονται με διαρκώς βαρύτερο οπλισμό.
 
«Καλούμε τον Putin να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο και να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις» είπε ο γγ του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι έχουν αναδιαταχθεί οι δυνάμεις στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας.
«Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό εδαφών της Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ έχει ευθύνη να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος δεν θα επεκταθεί και έξω από την Ουκρανία» τόνισε και υποστήριξε ότι «το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει πόλεμο με τη Ρωσία».
Πάντως, ο Stoltenberg επανέλαβε ότι ο Ρώσος πρόεδρος υποτίμησε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των ουκρανικών δυνάμεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης