Ενέργεια

Naturgy: Δεν είναι βέβαιο ότι η Ισπανία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση του εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο

Naturgy: Δεν είναι βέβαιο ότι η Ισπανία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση του εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο

Η Ισπανία λειτουργεί έξι μονάδες επαναεριοποίησης περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα

 

Παραμένει ασαφές εάν η χωρητικότητα LNG της Ισπανίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση τυχόν ελλείψεων σε ευρωπαϊκό αέριο σε περίπτωση η Ρωσία διακόψει τις προμήθειες, δήλωσε ο παγκόσμιος επικεφαλής του ελέγχου στον όμιλο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Naturgy την Παρασκευή.

Η Ισπανία λειτουργεί έξι μονάδες επαναεριοποίησης που απαιτούνται για την παράδοση του υγροποιημένου φυσικού αερίου και την επιστροφή του σε μορφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

«Εμείς (η Ισπανία) έχουμε υποδομή, αλλά πρέπει να δούμε αν θα είναι δυνατό να αποκτήσουμε πλεονάζουσα χωρητικότητα LNG για να καλύψουμε το έλλειμμα», είπε ο Jon Ganuza απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή σε τηλεδιάσκεψη.
Τα περισσότερα εργοστάσια LNG της Ισπανίας ανήκουν στον διαχειριστή συστήματος Enagas. «Εάν φτάσουμε σε αυτό το σενάριο και δούμε ότι η Ρωσία τελικά δεν θα προμηθεύει πλέον φυσικό αέριο στην Ευρώπη, νομίζω τότε όλα τα χαρτιά είναι ανοιχτά, όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές, οπότε θα ήταν καθαρή εικασία από την πλευρά μας να πούμε τι πρόκειται να συμβεί. "

Ερωτηθείς εάν η ισπανική κυβέρνηση ή οι ευρωπαϊκές αρχές θα μπορούσαν να διατάξουν την εταιρεία να αυξήσει τους όγκους φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική, ο Ganuza είπε ότι δεν υπάρχει αρκετή ευελιξία στα τρέχοντα συμβόλαιά τους για μεγάλη αύξηση. «Θα ήταν μια σταγόνα στον ωκεανό, η ευελιξία που έχουμε στα συμβόλαιά μας σε σύγκριση με (οποιοδήποτε) έλλειμμα ρωσικού φυσικού αερίου», είπε ο Ganuza.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης