Το σχέδιο της Νέας Υόρκης να «σπρώξει» 500 εκατ. δολ. στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Το σχέδιο της Νέας Υόρκης να «σπρώξει» 500 εκατ. δολ. στην υπεράκτια αιολική ενέργεια
Η χρηματοδότηση θα συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, δημιουργώντας περισσότερες από 2000 θέσεις εργασίας

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αλυσίδας εφοδιασμού αιολικής ενέργειας και του υπεράκτιου δικτύου της πολιτείας.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν σε «κρίσιμης σημασίας υπεράκτια αιολική υποδομή», συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών, των υποδομών παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας που απαιτούνται για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας.

Επίσης, η χρηματοδότηση θα συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, δημιουργώντας περισσότερες από 2000 θέσεις εργασίας. Η Hochul είπε επίσης ότι η κυβέρνησή της υποστηρίζει ένα υπεράκτιο αιολικό δίκτυο ικανό να παρέχει τουλάχιστον 6 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας απευθείας στη Νέα Υόρκη.

Η επένδυση της NYSERDA

Εν τω μεταξύ, το κράτος θα ξεκινήσει την επόμενη υπεράκτια προμήθεια αιολικής ενέργειας μέσω NYSERDA για 2 GW νέων έργων αργότερα φέτος. Η NYSERDA θα συνδυάσει αυτήν την προμήθεια με την επένδυση υπεράκτιων αιολικών υποδομών 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει τη μέγιστη μόχλευση για τη Νέα Υόρκη.

Με αυτήν την επένδυση, η Νέα Υόρκη θα οδηγήσει το έθνος στην υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας, δημιουργώντας πράσινες θέσεις εργασίας για τους Νεοϋορκέζους και τροφοδοτώντας το μέλλον μας για την καθαρή ενέργεια», δήλωσε η κυβερνήτης.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι: «Είμαι περήφανη που η αποκτά η Νέα Υόρκη επιλογές στην αιολική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για να τροφοδοτήσουμε την οικονομία μας προς τα εμπρός και να επιτύχουμε τους φιλόδοξους κλιματικούς μας στόχους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης