Ενέργεια

Euractiv: Στον «αέρα» η συμφωνία Βουλγαρίας και Αζερμπαϊτζάν για την εισαγωγή φ/α

Euractiv: Στον «αέρα» η συμφωνία Βουλγαρίας και Αζερμπαϊτζάν για την εισαγωγή φ/α
Το σχεδόν 100% ρωσικό μονοπώλιο στις εισαγωγές φυσικού αερίου της Βουλγαρίας θα υπονομευτεί πιθανότατα όταν ολοκληρωθεί η διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGBisbe) στα τέλη του 2022

Η βουλγαρική κρατική εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου «Bulgargaz» έγραψε στην Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (DANS) για να αναφέρει ότι ανταγωνιστικά συμφέροντα επιδιώκουν να τη σαμποτάρουν θέτοντας σε κίνδυνο τη συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας και Αζερμπαϊτζάν για την εισαγωγή 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

Σύμφωνα με την επιστολή με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου που είδε η EURACTIV, η «Bulgargaz» αναφέρει στην DANS τους φόβους της ότι, κατά παράβαση του εμπορικού απορρήτου, ενδιαφερόμενοι είχαν αποκαλύψει εμπιστευτικές πληροφορίες για τη σύμβασή της με την Εταιρεία Παροχής Αερίου του Αζερμπαϊτζάν (AGSC) από το 2013.

Αυτό, σύμφωνα με την «Bulgargaz», δίνει το δικαίωμα στο Αζερμπαϊτζάν να καταγγείλει τις συμβάσεις του με την «Bulgargaz». Η σύμβαση για την εισαγωγή 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων αζέρικου φυσικού αερίου ετησίως, περίπου το ένα τρίτο της κατανάλωσης της χώρας, προσφέρει την πρώτη πραγματική εναλλακτική λύση στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης