Ενέργεια

Γερμανία: Πέντε άδειες εξερεύνησης στην εταιρεία εξόρυξης λιθίου Vulcan

Γερμανία: Πέντε άδειες εξερεύνησης στην εταιρεία εξόρυξης λιθίου Vulcan

Η γερμανοαυστραλιανή εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή λιθίου έως το 2024

 

Η εταιρεία ανάπτυξης λιθίου Vulcan Energy Resources η οποία έχει συμφωνίες προμήθειας με τις αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Stellantis και Renault έλαβε πέντε νέες άδειες εξερεύνησης γεωθερμικής ενέργειας και λιθίου στη Γερμανία.

Οι άδειες στην κοιλάδα του Άνω Ρήνου καλύπτουν 325 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αυξάνουν την έκταση των αδειών που έχουν χορηγηθεί στη Vulcan σε περισσότερα από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η γερμανοαυστραλιανή εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή λιθίου έως το 2024 και ποντάρει στην αύξηση της ζήτησης για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα. «Η βασική μας αποστολή είναι να χτίσουμε αξία για τους μετόχους και να έχουμε μια ουσιαστική επίδραση απανθρακοποίηση στην αλυσίδα εφοδιασμού λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και στην παραγωγή ενέργειας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Horst Kreuter, διευθύνων σύμβουλος της Vulcan Energie Ressourcen Germany. Το γεωθερμικό λίθιο από την κοιλάδα του Άνω Ρήνου κατά μήκος των γαλλο-γερμανικών συνόρων έχει προσελκύσει επίσης το ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες.

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης