Ενέργεια

Ο ρόλος της QEV Technologies στην ηλεκτροκίνησης της Ισπανίας

Ο ρόλος της QEV Technologies στην ηλεκτροκίνησης της Ισπανίας
Ο όμιλος μηχανικών QEV με έδρα την Καταλονία σχεδιάζει να μετατρέψει την εγκατάσταση σε κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων

Οι ισπανικές αρχές επέλεξαν την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία QEV Technologies ως κύριο υποψήφιο για να αναλάβει το κύριο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, αφού η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor απέσυρε το ενδιαφέρον της, σύμφωνα με τη Nissan.

Ο όμιλος μηχανικών QEV με έδρα την Καταλονία σχεδιάζει να μετατρέψει την εγκατάσταση σε κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των Σουηδών παραγωγών Inzile και Volta.

Tι γίνεται

Η Ισπανία σπεύδει να βρει αγοραστή για το εργοστάσιο, το οποίο η Nissan θα εγκαταλείψει στο τέλος του χρόνου. Η Great Wall Motor είχε προγραμματιστεί να το αναλάβει, αλλά αποσύρθηκε αυτόν τον μήνα. Μια επιτροπή που αποτελείται από Ισπανούς και Καταλανούς πολιτικούς, εκπροσώπους συνδικάτων και στελέχη της Nissan συνεδριάζει τακτικά για να αξιολογήσει διάφορες προτάσεις για το εργοστάσιο.

«Οι συμμετέχοντες υποστήριξαν τις γενικές γραμμές για το σχέδιο κόμβου ηλεκτροκίνησης με επικεφαλής την QEV Technologies. Ο κόμβος πληροί όλους τους καθορισμένους στόχους», ανέφερε η Nissan.

Περαιτέρω συνομιλίες θα επικεντρωθούν στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του εργοστασίου όσον αφορά τον χώρο και τα περιουσιακά στοιχεία και να καθορίσουν εάν θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και άλλα συμπληρωματικά έργα. Μια εναλλακτική πρόταση της βελγικής αυτοκινητοβιομηχανίας Punch θα εξεταστεί ως δευτερεύουσα επιλογή, δήλωσε η Nissan. Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση δύο μικρότερων εργοστασίων της Nissan στην περιοχή στην QEV και στην εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσικλετών Silence βρίσκονται τώρα σε πολύ προχωρημένο στάδιο, δήλωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης