Ενέργεια

ΗΠΑ: Στην Marathon 250.000 βαρέλια αργού από το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου

ΗΠΑ: Στην Marathon 250.000 βαρέλια αργού από το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου

Η Exxon Mobil έλαβε την πρώτη παρτίδα αργού 4,8 εκατομμυρίων βαρελιών

 

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ παραχώρησε μια δεύτερη παρτίδα αργού πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα στη Marathon Petroleum Corp. ως μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης Biden να μειώσει το ενεργειακό κόστος.

Η Marathon θα λάβει 250.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ως μέρος ανταλλαγής από το Strategic Petroleum Reserve, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας στον ιστότοπό του. Η Exxon Mobil Corp. έλαβε την πρώτη παρτίδα αργού 4,8 εκατομμυρίων βαρελιών. Η κυβέρνηση προσέφερε συνολικά 32 εκατομμύρια βαρέλια αργού υψηλής περιεκτικότητας σε θείο για ανταλλαγή από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, με δυνατότητα επιλογής για παραδόσεις Δεκεμβρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate έχουν υποχωρήσει περίπου 14% από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν οι ΗΠΑ άρχισαν να εξετάζουν μια ποικιλία εργαλείων για να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων. Το πετρέλαιο υποχώρησε απότομα από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση της παραλλαγής όμικρον του κορωνοϊού στα τέλη Νοεμβρίου. Αλλά οι απόψεις ότι το τελευταίο στέλεχος δεν θα επηρεάσει σοβαρά τη ζήτηση, υποστηρίζουν τις τιμές του αργού.
Στις 17 Δεκεμβρίου, ο οργανισμός εξέδωσε διαγωνισμό για την πώληση 18 εκατομμυρίων βαρελιών ξινού αργού από το SPR που θα παραδοθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιανουαρίου.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης