Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το δοκιμαστικό εγχείρημα της Acciona στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Το δοκιμαστικό εγχείρημα της Acciona στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου
Το εργοστάσιο θα αρχίσει να παράγει πράσινο υδρογόνο σε βιομηχανική κλίμακα στις αρχές του έτους

Ένα εγχείρημα με επικεφαλής την Acciona Energia και την Enagas στην Ισπανία ξεκίνησε δοκιμαστικές ενέργειες  για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου.

Το εργοστάσιο της Lloseta παρήγαγε υδρογόνο χρησιμοποιώντας το πρώτο βιομηχανικής κλίμακας έργο ανανεώσιμου υδρογόνου στην Ισπανία και τη Νότια Ευρώπη, αφού έλαβε την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική άδεια. Από αυτό το σημείο και μετά, ξεκινά η δοκιμή της διαδικασίας εκκίνησης, σύμφωνα με την Acciona.

Ο ηλεκτρολύτης τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παρέχονται από δύο ηλιακές μονάδες (8,5 και 5,85 MW).

H τεχνολογία blockchain

Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή υδρογόνου είναι πιστοποιημένη χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain μέσω της πλατφόρμας GreenH2Chain που αναπτύχθηκε από την Acciona Energia, διασφαλίζοντας ότι το υδρογόνο που λαμβάνεται στο εργοστάσιο είναι 100% ανανεώσιμο.

Το εργοστάσιο θα αρχίσει να παράγει πράσινο υδρογόνο σε βιομηχανική κλίμακα στις αρχές του έτους και θα παράγει τουλάχιστον 300 τόνους ετησίως, μέρος των οποίων θα διανέμεται μέσω του πρώτου αγωγού υδρογόνου της Ισπανίας που κατασκευάστηκε από τη Redexis.

Το πράσινο υδρογόνο θα έχει πολλαπλές εφαρμογές , όπως η παροχή καθαρών καυσίμων για λεωφορεία και φορτηγά παράδοσης, η παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας σε κυψέλες καυσίμου για εμπορικά και δημόσια κτίρια και η παροχή ενέργειας σε τερματικούς σταθμούς λιμένων.

Οι τοπικές επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης μέσω συμφωνιών, όπως αυτή που συνήφθη με τον ξενοδοχειακό όμιλο Iberostar, ο οποίος θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμο υδρογόνο για να αντικαταστήσει μέρος της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης