Συμφωνία της Saudi Aramco με πέντε γαλλικές εταιρείες στο υδρογόνο

Συμφωνία της Saudi Aramco με πέντε γαλλικές εταιρείες στο υδρογόνο
Η υπογραφή των συμφωνιών έγινε στη Τζέντα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

Ο ενεργειακός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε το Σάββατο (11/12) ότι υπέγραψε πέντε συμφωνίες με γαλλικές εταιρείες για διάφορα έργα. Ειδικότερα, η Saudi Aramco με την γαλλική Gaussin ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας παραγωγής στη Σαουδική Αραβία που θα επικεντρώνεται σε οχήματα με υδρογόνο εντός και εκτός δρόμου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το Advanced Innovation Center (LAB7) της Aramco θα συνεργάζεται στενά με τις εξελίξεις του οχήματος υδρογόνου και του τηλεκατευθυνόμενου/αυτόνομου αγωνιστικού φορτηγού υδρογόνου της Gaussin. Επιπλέον, η Aramco θα χορηγεί επίσης το πρώτο αγωνιστικό φορτηγό με υδρογόνο στον κόσμο στο Ράλι Ντακάρ του 2022 στη Σαουδική Αραβία. Το φορτηγό σημειώνεται ότι αναπτύχθηκε από την Gaussin.

Οι υψηλές παρουσίες

Η υπογραφή των συμφωνιών έγινε στη Τζέντα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al Falih, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικής Ελκυστικότητας της Γαλλίας Franck Riester και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aramco, Amin Nasser.

«Αυτή η συνεργασία αποτελεί συνέχεια της μακροχρόνιας σχέσης της Aramco με μια σειρά από κορυφαίες γαλλικές εταιρείες. Αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για την προώθηση του υδρογόνου ως λύση χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όχι μόνο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά τελικά και για τις μαζικές μεταφορές», είπε χαρακτηριστικά ο Nasser.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: ««Αυτή η συνεργασία μας βοηθά να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη στο Βασίλειο ως μέρος του βιομηχανικού επενδυτικού προγράμματος Namaat και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο κοινό μας όραμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης