Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο ηλιακό project της TotalEnergies

Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο ηλιακό project της TotalEnergies
Το εν λόγω project περιλαμβάνει 126,000 φωτοβολταϊκά πάνελ και καταλαμβάνει μια έκταση 76 εκταρίων

Σε λειτουργία τέθηκε από την TotalEnergies το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Γαλλίας, του οποίου η συνολική ισχύς ανέρχεται στα 55 MW και εδρεύει στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας.

Το εν λόγω project περιλαμβάνει 126,000 φωτοβολταϊκά πάνελ και καταλαμβάνει μια έκταση 76 εκταρίων. Σύμφωνα με τους σχετικούς υπολογισμούς και εκτιμήσεις, ο σταθμός θα παράγει περίπου 64 GWh ετησίως, ποσότητα που ισούται με την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 38 χιλιάδων ανθρώπων. Επίσης, χρηματοδοτήθηκε μέσα από ένα σχήμα συμμετοχικής χρηματοδότησης που περιλάμβανε και τα παραπλήσια μέρη.

Οι ομάδες της TotalEnergies θα λειτουργούν και θα συντηρούν το έργο καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής των 30 ετών. Σύμφωνα με τον Thierry Muller, «η TotalEnergies επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συνεργασία με τις περιφέρειες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκομένους που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου ηλιακού μας πάρκου στη Γαλλία.

Αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην ενεργειακή μετάβαση της Γαλλίας και είναι ένα περαιτέρω βήμα προς τον στόχο μας να φτάσουμε τα 4 GW δυναμικότητας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2025. Ενισχύει τη δέσμευσή μας να είμαστε σημαντικός παίκτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Γαλλία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης