Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Το σχέδιο των ΗΠΑ για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου

Το σχέδιο των ΗΠΑ για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου
Οι νέοι κανονισμοί "θα μπορούν να μειώσουν κατά 41 εκατομμύρια τόνους τις εκπομπές μεθανίου από το 2023 έως το 2035"

Σειρά κανονισμών που αποσκοπούν στην μείωση των εκπομπών μεθανίου της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, με στόχο να δώσει η χώρα το παράδειγμα εν μέσω της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 παρουσίασε η αμερικανική κυβέρνηση.

Οι προτεινόμενοι νέοι κανονισμοί "θα μπορούν να μειώσουν κατά 41 εκατομμύρια τόνους τις εκπομπές μεθανίου από το 2023 έως το 2035", ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) μετά την παρουσίαση .

Αυτό ισοδυναμεί με "920 εκατομμύρια τόνους" CO2, διευκρίνισε η υπηρεσία, δηλαδή "περισσότερο από την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εξέπεμψαν όλοι οι Αμερικανοί επιβάτες οχημάτων και εμπορικών αεροσκαφών το 2019".
Το σχέδιο εφαρμόζεται επίσης στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις και όχι μόνο σε αυτές που θα κατασκευαστούν μελλοντικά.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να οριστούν όρια των εκπομπών για "εκατοντάδες χιλιάδες υπάρχουσες πηγές" σε όλη τη χώρα και οι στόχοι της μείωσης των εκπομπών για τις νέες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου θα "επικαιροποιηθούν και θα επεκταθούν", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε δημόσια διαβούλευση οι κανονισμοί

Οι κανονισμοί αυτοί θα τεθούν αρχικά σε μια περίοδο υποχρεωτικής δημόσιας συζήτησης. Η EPA προβλέπει να δημοσιεύσει το τελικό κείμενο "πριν από τα τέλη του 2022".

"Καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες συνεδριάζουν αυτή την κρίσιμη στιγμή στη Γλασκώβη για την COP26, είναι πλέον πολύ σαφές ότι η Αμερική επέστρεψε και καθοδηγεί για παράδειγμα αντιμετωπίζοντας την κλιματική κρίση με γενναίους στόχους", δήλωσε ο επικεφαλής της EPA, Μάικλ Ρίγκαν, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν χαιρέτισαν οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

"Η ταχεία μείωση των εκπομπών μεθανίου θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική πρόοδο βραχυπρόθεσμα για το κλίμα", δήλωσε η Τζούλι ΜακΝαμάρα, υπεύθυνη για το κλίμα και την ενέργεια της Ένωσης Προβληματισμένων Επιστημόνων (UCS). "Η σημερινή δράση είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την απαραίτητη πρόοδο".


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης