Πραγματική καινοτομία: Με την «υπογραφή» της BP το πρώτο πράσινο χαλυβουργείο

Πραγματική καινοτομία: Με την «υπογραφή» της BP το πρώτο πράσινο χαλυβουργείο
Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον επόμενο μήνα και να χρησιμοποιήσει την ισχύ των 300 MW για να καλύψει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες του χαλυβουργείου

Λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Γλασκώβη για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), ένα χαλυβουργείο στο Κολοράντο γίνεται «πράσινο», καθώς θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια. Είναι μια ακόμη απόδειξη, για το πώς μπορούν παλαιότερες βιομηχανίες να γίνουν φιλικές προς το περιβάλλον.

Το EVRAZ Rocky Mountain Steel Factory με έδρα το Κολοράντο θα τροφοδοτείται πλέον σε μεγάλο βαθμό από ηλιακή ενέργεια. Πρόκειται για μια κοινοπραξία μεταξύ Lightsource και BP, η οποία διοχέτευσε 285 εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων σε υποδομές καθαρής ενέργειας στο Κολοράντο με τη μορφή του Bighorn Solar Project.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον επόμενο μήνα και να χρησιμοποιήσει την ισχύ των 300 MW για να καλύψει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες του χαλυβουργείου.

Η πρωτιά της καινοτομίας

Παράλληλα, το εν λόγω εργοστάσιο που ανακυκλώνει επί του παρόντος παλιοσίδερα για την παραγωγή προϊόντων χάλυβα θα έχει τώρα την πολυπόθητη ετικέτα του πρώτου χαλυβουργείου στον κόσμο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Αν και η Lightsource BP έχει χρηματοδοτήσει και κατέχει το έργο, θα πουλήσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στην Xcel Energy με την οποία το εργοστάσιο χάλυβα έχει συμφωνία αγοράς ενέργειας που θα ισχύει μέχρι το 2041.

Αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει την επιχείρηση να παραμείνει ανταγωνιστική με άλλες χαλυβουργίες που χρησιμοποιούν άνθρακα για να τροφοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους. Επίσης, θα διατηρηθούν 1.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή, όπου η χαλυβουργία θεωρείται μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης.

«Έργα όπως αυτό μπορούν να κάνουν τις εταιρείες πιο ανθεκτικές και να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας μέσω της ενεργειακής μετάβασης» δήλωσε ο Dave Lawler, πρόεδρος και πρόεδρος της BP America στο δελτίο τύπου. «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο βιώσιμη, ανταγωνιστική επιχείρηση».

Τέλος, το έργο αναμένεται να αποτρέψει την απελευθέρωση 433.770 μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 92.100 αυτοκινήτων από τους δρόμους ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης