Ενέργεια

Reuters: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο OPEC+

Reuters: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο OPEC+
Ο Οργανισμός συμφώνησε τον περασμένο Ιούλιο στην ενίσχυση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα κάθε μήνα έως τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2022
Σχετικά Άρθρα

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πιθανόν να εμείνουν στην υφιστάμενη συμφωνία τους να προσθέσουν 400.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στην αγορά τον Νοέμβριο, δήλωσαν σήμερα τρεις πηγές από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+, εν μέσω πίεσης από τους καταναλωτές για μεγαλύτερη προσφορά αργού.

Υπουργοί από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), τη Ρωσία και άλλες χώρες, μια συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+, αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα (4/10).

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο Οργανισμός συμφώνησε στην ενίσχυση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα κάθε μήνα έως τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2022 για να αντισταθμιστούν σταδιακά οι υφιστάμενες μειώσεις των 5,8 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

«Το πιο λογικό είναι να προστεθούν 400.000 βαρέλια την ημέρα, όχι παραπάνω», δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters, σε ερώτηση για το τι αναμένεται να αποφασίσουν οι υπουργοί. Άλλη πηγή δήλωσε ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, αφήνοντας, ωστόσο, περιθώριο για πιθανή αύξηση.

Κόστος πετρελαίου

Το Brent αυξήθηκε σε υψηλό τριετίας πάνω από $ 80 το βαρέλι την Τρίτη, ενισχυμένο από τις απρογραμμάτιστες διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία. Οι τιμές διαπραγματεύονταν λίγο κάτω από τα $ 79 την Πέμπτη.
Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος τον Αύγουστο εξέφρασε ανησυχίες για τις υψηλές τιμές, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ήταν σε επικοινωνία με τον ΟΠΕΚ και εξέταζε πώς να αντιμετωπίσει το κόστος του πετρελαίου.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, έδωσε σήμα την Τρίτη ότι η άνοδος των τιμών του αργού θα επιταχύνει τη μετάβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Οι υπουργοί Ενέργειας από τα μέλη του ΟΠΕΚ Ιράκ, Νιγηρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι η ομάδα δεν θεωρεί απαραίτητη τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αλλαγή της υπάρχουσας συμφωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης