Διεθνή

Έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιαπωνία - Νέα μέτρα

Έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιαπωνία - Νέα μέτρα
Η κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα επιβάλει σε 13 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τόκιο, έκτακτους περιορισμούς που θα ισχύσουν μέχρι την 12η Σεπτεμβρίου

Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε οκτώ ακόμη νομούς, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Χοκάιντο στα βόρεια της χώρας, προκειμένου να ελέγξει μία έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από την πανδημία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Η κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα επιβάλει σε 13 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τόκιο, έκτακτους περιορισμούς που θα ισχύσουν μέχρι την 12η Σεπτεμβρίου.

Τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών μόλυνσης από την παραλλαγή Δέλτα, που συσσωρεύουν την πίεση στο σύστημα υγείας. «Τα σοβαρά περιστατικά έχουν αυξηθεί ξαφνικά και το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα στην έναρξη μιας σύσκεψης με τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας, τα οποία και πρέπει να δώσουν την τελική έγκριση για την εφαρμογή των μέτρων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης