Ενέργεια

Πετρέλαιο: Προς τα 75 δολ. οδεύει το Brent καθώς υποχωρούν τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Προς τα 75 δολ. οδεύει το Brent καθώς υποχωρούν τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Το API βλέπει πτώση 4,7 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ

 

Το πετρέλαιο αυξήθηκε στα 75 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη ενόψει της έκθεσης της βιομηχανίας που αναμένεται να δείξει πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης. Πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ανέφεραν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν 4,7 εκατομμύρια βαρέλια, περισσότερο από ό, τι ανέφεραν οι αναλυτές.

"Αυτός ο καταλύτης τιμών μπορεί να δώσει μια πολύ αναγκαία ώθηση στις διαδικασίες, ειδικά αφού το API έθεσε μια ανοδική τάση", δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM, αναφερόμενος στην έκθεση ΕΙΑ.
Περί τις 18:50 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,40%, στα 74,78 δολ. το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 0,77%, στα 72,21 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο αυξήθηκε κατά 45% φέτος, λόγω της ανάκαμψη της ζήτησης και τον περιορισμό της προσφοράς από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +.
Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να αυξήσει την προσφορά κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο, χαλαρώνοντας περισσότερο από την περικοπή ρεκόρ του περασμένου έτους, αλλά αυτό θεωρείται πολύ χαμηλό από ορισμένους αναλυτές, δεδομένης της ανάκαμψης της ζήτησης που αναμένεται φέτος.
"Η προσφορά πετρελαίου είναι πιθανό να παραμείνει περιορισμένη ακόμη και με τις αυξήσεις της παραγωγής που καθορίζονται από τον ΟΠΕΚ+", δήλωσε ο Naeem Aslam της Avatrade. Ένας αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως, παρά τα προγράμματα εμβολιασμού, έχει περιορίσει την ανοδική πορεία για το πετρέλαιο και προκαλεί ανησυχία. Εκτός από την έκθεση της ΕΙΑ, μια δήλωση από μια συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα ( αργά το βράδυ ώρα Ελλάδας ) θα είναι επίσης στο επίκεντρο. Το δολάριο ήταν πιο σταθερό πριν από τη συνάντηση, η οποία τείνει να ζυγίζει το πετρέλαιο καθώς καθιστά το αργό πιο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης