Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παραμένει το αδιέξοδο στον ΟΠΕΚ + - Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Ρωσίας

Παραμένει το αδιέξοδο στον ΟΠΕΚ + - Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Ρωσίας

Δεν αναμένεται συνάντηση αυτή την εβδομάδα

 

Ο ΟΠΕΚ + δεν έχει ακόμη σημειώσει πρόοδο, στη διένεξη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που την περασμένη εβδομάδα εμπόδισαν μια συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, καθιστώντας μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα λιγότερο πιθανή, ανέφεραν πηγές του ΟΠΕΚ + σύμφωνα με το Reuters.

Η Ρωσία εργάζεται παρασκηνιακά για να φέρει το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανέφεραν πηγές στο Reuters. Ωστόσο, μια ρωσική πηγή είπε τη Δευτέρα ότι δεν ήταν αναμενόμενη μια συνάντηση αυτήν την εβδομάδα.

Μια διαμάχη μεταξύ των δύο συμμάχων του ΟΠΕΚ αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατακερματίζοντας την μέχρι συμφωνία που θα ενίσχυε την παραγωγή από τον Αύγουστο. Οι τιμές του πετρελαίου, που ήταν ήδη κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018 λόγω της σύσφιξης της αγοράς, αυξήθηκαν περαιτέρω λόγω της έλλειψης συμφωνίας.
Η διαμάχη ανάγκασε τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, γνωστούς ως ΟΠΕΚ +, να εγκαταλείψουν τις συνομιλίες για την αύξηση της παραγωγής μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν τις συνομιλίες μεταξύ του ΟΠΕΚ και των εταίρων του.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Αμερικανός ομόλογός του Joe Biden δεν συζήτησαν για τον ΟΠΕΚ + ή τις τιμές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης την Παρασκευή.
Σε κοινή ανακοίνωση τη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν ζήτησαν συνεχή συνεργασία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.
Ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε πέρυσι σε περικοπές παραγωγής πετρελαίου σχεδόν 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd), ή περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση. Οι περιορισμοί σταδιακά χαλάρωσαν και σήμερα ανέρχονται στα 5,8 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης